Reiser du til til Oppdal, reiser du dit hvor folk og fjell lever sammen.
Hvor vinteren er et høydepunkt. Få førstespor i dyp puddersnø, finn flytfølelsen i alpinbakkene eller kjenn på skigleden i langrennssporet. Et av Norges beste boltreområde for ski venter på deg.

Oppdal ligger som et knutepunkt mellom alle himmelretninger. En biltur på halvannen til tre timer fra Molde, Kristiansund og Ålesund i vest, Trondheim i nord og Lillehammer i sør. Det viktigste denne vinteren er at vi har godt med plass her på fjellet!

Oppdal Skisenter

Pudder i barten, cruisekjøring på carvingski eller lek i terrengparken? Det er lett å la seg friste av Oppdal Skisenter – et av Norges største alpinanlegg. Over fire fjell – alle over 1000 meter. Heisområdene i Oppdal er legendariske. Ønsker du å reise til et sted der skikjøring står i fokus? Da er Oppdal det eneste valget.

Langrenn

De gjestfrie oppdalsfjella strekker seg fra Dovrefjell i sør, til Trollheimen i nord. Oppdal har 200 km med skiløyper, – her finnes en løype for både milslukeren og barnefamilien. Det er fjell, det er snø og det er uberørt natur. Spenn på deg skia og sjekk skisporet.no før du legger ut på tur. Oppdal er også kjent for å ha en lang og snøsikker skisesong, med start på kunstsnø allerede i oktober. Les om våre 6 langrennsområder:  

Med randonee ski på topptur

Det handler om å leke seg i naturen. Er du i Oppdal er du på fjellet. Og vi har fjelltopper til alle. Gjør deg klar til å erobre et helt unikt toppturterreng. Det er har nærmest blitt en folkesport på lik linje med langrenn å bestige topper med randoski. Vi gir deg nærmest en køfri-garanti i oppdalsfjella. Bli med på topptur i Oppdal.

Nordre Sissihøa 1494 moh, er ikke så høy som Sissihøa 1621 moh, men utsikten står uansett til gull. Foto: Visit Oppdal

Andre aktiviteter

Moskussafari på truger

En rå og uforglemmelig opplevelse er en hel dag i moskusens rike; Dovrefjell – Sunndalsfjella nasjonalpark. Moskusen på Dovrefjell er de eneste i sitt slag i Norge. Vinterstid går de lenger inn på fjellplatået. Guidene i Oppdal Safari tar deg trygt med til de majestetiske dyrene på truger. (Samme turen kan også bestilles med hundeslede. Ta kontakt for egne priser.)

Book tur for vinteren 2021:
Søndag 21. februar
Tirsdag 23. februar
Torsdag 25. februar
Lørdag 27. februar

Pris voksen: 525,-
Barn (>16 år): 350,-
Moskus på Dovrefjell. Foto: Oppdal Safari; Sigmund Frengen

Oppdal Zipline-park

Zipline-parken har 8 forskjellige taubaner og et opplæringsområde i idylliske Villmarksleiren til Opplev Oppdal. Disse er ca. 50 til 140 meter i lengde og opp til 40 m over elva Driva. Her får man både sug i magen og litt tid å nyte en vakker utsikt. Deltakerne kjører zipline en og en. Alle får tildelt en klatresele, sikkerhetsutstyr og bli gitt nødvendig undervisning før turen. Dette er en opplevelsesaktivitet som er ikke fysisk krevende. Aktiviteten tar ca. en time. Passer fint til vennegjengen eller til familien.

Med hele 8 zipliner over elva Driva er dette en morsom aktivitet for hele familien både sommer som vinter!

Badeland, Oppdal Kulturhus

Vi skal ikke skryte på oss sol og puddersnø hele vinteren. Når nordvesten herjer, trekker selv fjellfolket innendørs. Og helst til Oppdal Kulturhus og badeland! I kulturhusets badeanlegg er det rom for mosjon, velvære og lek for store og små. Anlegget er tilpasset funksjonshemmede og barnefamilier. Her kan du sitte i boblebadet å nyte utsikten ut sommer eller vinter.

Badeland i Oppdal kulturhus inneholder vannsklie, flere basseng, velværeavdeling og badstue.

Eventyrlige Storlidalen i Trollheimen

Ønsker du ei helg med totalt fred og ro; koble ut butikkturer, sosiale medier og bilstøy? Da anbefaler vi vakre Storlidalen ved inngangen til selveste Trollheimen. Innerst inne i denne dalen ligger for mange definisjonen av fjellparadis. Oppkjørte langrennspor som trikkeskinner, høye fjell som inviterer til randoturer. Her kan du overnatte på TT-hytta Bårdsgarden, eller på gjestegårdene Bortistu Gjestegard og Storli Gard. Hvor gardshistorien fortsatt sitter igjen i veggene.

Prøv curling!

Oppdal Curlingklubbs ”Introduksjon til curling” er en populær opplevelse for grupper som vil oppleve noe nytt og spennende. Det kan være firma, skoleklasser, vennegjenger, familier, bursdager osv. Under introduksjonen får dere nødvendig instruksjon og selvsagt legges det opp til en spennende konkurranse. Her er det garanti for en morsom opplevelse – sammen. Deltagerne trenger ingen forhåndskunnskaper eller spesielt utstyr (”ledig” tøy er å anbefale).

Shopping i Oppdal

Ei helg i Oppdal trenger ikke å være med ski på beina. Oppdal er noe så sjeldent som en innlandskommune i vekst! Noe som speiler seg i dagens sentrum. Her kan du vandre i koselig handlegate med unike interiør og motebutikker, to shoppingsentre med godt utvalg av butikker og perlen i sentrum; Galleri Mali. I tillegg har Oppdal hele 4 sport og fritidsbutikker. Joda, det går fort å fylle opp handleposene i Oppdal.

Domus Oppdal ble ferdig med real utbygging og reåpning av nye og gamle butikker.

God mat i Oppdal

God mat i Oppdal

Oppdal har vært vertskap og turistbygd i over hundre år. Men det er først og fremst landbrukskommune med stolte matprodustenter som er bærebjelken i bygda. Noe som viser seg på menyen på bygdas spisesteder. Foredling av lokal mat står sterkt. Mathallen i sentrum er utsalgssted for lokalmat i Oppdal og regionen rundt. Ta turen innom og få en prøvesmak av både kjøtt, bakst og sjokolade. Bla til høyre for å se et utvalg av spisesteder i Oppdal:

Overnatting

Hotell med alle typer leiligheter og servering. Sentrum.

Bo eventyrlig til i hovedhus eller stabbur. Selvhushold og/eller servering. 7 km vest for sentrum.

Hotell med alle typer leiligheter og servering. Sentrum.

Leiligheter med kjøkken. Oppdal Skisenter, Stølen.

6 km sør for sentrum.