Ei helg i Oppdal byr på morsomme opplevelser for hele familien. Vi har samlet noen aktiviteter som kan settes sammen til ei aktiv helg på fjellet!

1. TVEKAMPER I VILLMARKSLEIREN

Passer for alle. Varighet: 2 t. Pris: 490 pp

Er familien/gruppen din av den konkurrerende sorten, vil et besøk i Villmarkslieren med tvekamper være en sosial og engasjerende aktivitet. En rundløype i skogen med opptil 12 ulike oppgaver skal løses. Egner seg for familier/grupper fra 6 personer opp til  mindre grupper. Gruppen kan deles opp i flere lag, for så å konkurrere mot hverandre i et svært engasjerende opplegg. En av guidene våre vil ta dere gjennom de ulike postene, og deler ut poeng. Helt til slutt kåres et vinnerlag. Runden inkludere blant annen labyrinten, puslespillet, øksekasting, pil og bue, månebrua, Domino og kassestabling!

Bueskyting er en av 12 tvekamper i Villmarksleiren til Opplev Oppdal. Foto: Ukjent.

2. ZIPLINE-PARK

Passer for alle. Varighet 1,5 t. Pris: Voksen: 390,-/Barn: 350,-.

Parken har 8 forskjellige wirebaner over et spektakulært elvejuv i elva Driva. Guider fra opplevelsesfirmaet Opplev Oppdal er med dere rundt hele løypa. Zipline-parken kan fort bli årets høydepunkt, og gir garantert sug i magen! De varierer fra 50 til 140 meter i lengde og 40 meter over elva. På flere av de klatrer du høyt opp, og det går fort. Mestring i hvert et gledeshyl, om du er 10 år eller 60 år!
Oppdal zipline-park kan fint kombineres med Familiedag i Villmarksleiren, noe som gir aktiviteter for en hel dag.

Hele 8 ganger kan du hylende svinge deg over elva driva i Oppdal Zipline-Park. Foto: Opplev Oppdal

4. EI HELG I STORLIDALEN

Der veien slutter og alt begynner… Der finner du Storlidalen i Trollheimen, med bratte lier og fjelltopper badet i høstfarger. Ångardsvatnet ligger som et turkist smykke i bunnen av dalen. På TT-hytta Bårdsgarden kan du leie kano, fiskestenger og garn. På Bortistu Gjestegard har de fiskeutstyr og sykler til utlån, og på nabogarden Storli Gard finner du den minste bakstbua med de ferskeste bakstvarer. Her går det godt merkede TT-stier og andre merkede løyper i alle vanskelighetsgrader. En sykkeltur inn til Tovatna med sykkelstenger gir minner for hele familien. Pulsen går ned ei høst-helg her. Du kan velge om du vil bo på ubetjent TT-hytte, eller rom eller hytter med alle fasiliteter på de to andre gjestegardene. Servering får du både på på Storli Gard og Bortistu Gjestegard. 

Storlidalen byr på ekte høyfjellsopplevelser for hele familien. Her finner du også overnatting og nydelig bestpisningsplasser. Foto: Martin I. Dalen

5. UT PÅ TUR – ALDRI SUR!

Vi kan ikke anbefale Oppdal uten å anbefale fjellheimen vår. Det er lagt ned haugvis med dugnadstimer for å rydde og merke stier. I Oppdal trenger du heller ikke bil for å komme deg på topptur! Fra Turistkontoret i sentrum er det merket 4 turer ut til skog og høyfjell.
For å finne akkurat DIN sti, kan du se på turportalen ut.no eller appen outdooraktiv med digitale kart.

Svarthaugen, liten topptur for korte føtter: En lett tur, som for de små oppleves som den tøffeste toppturen. På 2,5 km til toppen kliver du 270 høydemeter, som er overkommelig for de fleste. På toppen er det gøye svaberg og løpe på, varde med trimbok, og fantastisk utsikt 360 grader. Du føler deg faktisk litt som du står på toppen av verden.

Bårdsfjellet: Har du litt større barn, klarer de fint en litt tøffere tur. En annen fin tur med barn er morsomme Bårdsfjellet. Morsom fordi den er variert, har tydelig sti og igjen blir en belønnet med fantastisk storfjell-utsikt ned mot vakre Gjevilvatnet og Trollheimen. En flott tur å gå med barn som kan løpe på tydelig sti selv.

vandretur i høstnatur
Høsttur til Bårdsfjellet. Foto: Visit Oppdal/Kristin Riise

6. BADELAND!

På fjellet har vi mer ruskvær enn solskinnsdager. Derfor priser vi oss lykkelig de dagene med øs-pøs over å kunne tilbringe dagen i Oppdal kulturhus. Her kan du boltre deg dagen lang med 40- meter vannsklie, klatrevegg, boblebad, oppvarmet babybasseng, velværebasseng og idrettsbasseng, i tillegg til en kafé-avdeling med enkel servering, – slik at du kan leke deg noen timer ekstra uten å bli sulten.

Badeland i Oppdal kulturhus har vært redningen for mange barnefamilier på ruskværsdager. Foto: Scanpix

7. VIEWPOINT SNØHETTA

Du vil neppe angre om du bruker en halv dag på turen til utsiktspunktet viewpoint SNØHETTA på Dovrefjell. Bilturen fra sentrum tar 40 minutter. Men gåturen opp er kun på 1,5 km. Stien er også egnet for barnevogn. Langs stien forteller en rekke med steinheller deg Dovrefjells historie og spesielt historien om villrein, jakt og fangst gjennom de siste 10 000 år. For barneføtter er dette motiverende og lærerikt å springe fra helle til helle, og turen går som en lek! En tur hit gir deg påfyll av historie, natur, kultur og arkitektur. Og kanskje får du øye på moskusen. 

En tur hit på formiddagen kan lett kombineres med en tur i bassenget på ettermiddagen.

Signaturbygget Viewpoint Snøhetta. Foto: Ketil Jacobsen

8. GONDOL OG PIZZA

Ta gondolen til topps! Til og med helga 17. oktober går gondolen til topps til Skjørstadshovden 1125 moh. Her kan du ta lunchen på The Hill 1125, som serverer italiensk pizza i åpen vedfyrt ovn, samt andre gode retter med kortreist mat. Dette er et godt utgangspunkt for videre vandreturer, men du kan også ta gondolen trygt ned igjen. Gondolen er alltid et høydepunkt for barn. Gondolen har også plass til barnevogn.

Ta gondolen til topps med barn og barnevogn. Foto: Visit Oppdal

9. HØSTENS KULTURPROGRAM

Selv om kulturhøsten er begrenset, er det spennende ting som skjer på Oppdal kulturhus! Bygdas storstue og samlingspunkt har et variert tilbud både på scene og i kino.

Oppdal kulturhus, storstua og samlingspunkt i Oppdal.

FINN OVERNATTING

Finn overnatting som passer dere; på hotell, i selvhushold, på campingplass eller i et stabbur. Velkommen til Oppdal!