Gå trekanten i Trollheimen
©Martin I. Dalen

Gå trekanten i Trollheimen

 En av Norges flotteste fjellturer; - Trekanten i Trollheimen, er selve klassikeren av fjellturer, og blir stadig mer populær. 

(18. juni åpner alle DNT-hyttene i Norge. I sommer kan du ikke overnatte på ei fjellhytte uten at du har bestilt plass. Vær ute i god tid med bestillingen.)

Det er ikke uten grunn at Trekanten i Trollheimen kan smykke seg med en plass på Turistforeningens liste over de 10 mest populære fjellturene i landet. Turen går i storslagen natur mellom Gjevilvasshytta, Jøldalshytta og Trollheimshytta. 

Trekanten er fin å starte opp både fra Gjevilvasshytta og Jøldalshytta. Turen egner seg for fjellvante og spreke barn fra 10 - 12 års alder. 

Forslag til turrute fra Gjevilvasshytta er å gå første etappe til Jøldalshytta, som er en fin dagstur gjennom de østlige, slakere delene av Trollheimen. Neste dag går ruta videre til Trollheimshytta. Her er det tre alternative merka ruter: “Normalruta” over Geithetta, ruta gjennom Svartådalen og ruta over Trollhettas tre topper.

Turen fra Trollheimshytta tilbake til Gjevilvasshytta over Mellomfjell er en av de mest varierte rutene i Trollheimen med spektakulære utsiktspunkter underveis. Total lengde vil variere etter rutealternativene, men Trekanten er ca. 60 kilometer lang. 

Les mer om Trekanten her:

Sjekk ut steder i nærheten