Trekanten i Trollheimen
©Martin I. Dalen

Trekanten i Trollheimen

3 hytter, 3 dager, 3 turer. Trekanten i Trollheimen - en av Norges flotteste fjellturer. 

En av Norges flotteste fjellturer; - Trekanten i Trollheimen, er selve klassikeren av fjellturer, og blir stadig mer populær. 

 

Trekanten i Trollheimen kan anses som selve klassikeren av fjellturer, og det er ikke uten grunn at den kan smykke seg med en plass på DNTs liste over de 10 mest populære fjellturene i landet. Opplev 3 dager på ubesudlet høyfjell, besøk landets beste turisthytter og kanskje du kan avslutte det hele med et bad på den populære stranden Rauøra på gjevilvatnet?

Trekanten er fin å starte opp både fra Gjevilvasshytta og Jøldalshytta, og du kan variere turen og finne utgangspunktet som passer deg. Et forslag er å gå første etappe fra Gjevilvasshytta til Jøldalshytta, som er en fin dagstur gjennom de østlige, slakere delene av Trollheimen. Kanskje møter du på en reinsdyrflokk eller andre beitedyr? Andre etappe går da fra Jøldalshytta til Trollheimshytta, og her kan du velge mellom tre alternative ruter: “Normalruta” over Geithøtta, den høyeste ruta over Trollhøttas tre topper, eller ruta gjennom Svartådalen som går mellom de to fjellene. Fra Trollheimshytta og tilbake til Gjevilvasshytta kan man velge å ta turen opp på den sagnomsuste Blåhøa. Ikke minst kan man forlenge turen med en dag og ta turen opp på Snota fra Trollheimshytta. 

De tre turisthyttene byr på kost og losji, og du får smurt deg matpakke til dagens tur. Det eneste du trenger på disse tre dagene, dersom du sover på turisthytte, er dagstursekk med ekstra klær og nødvendigheter, mat og drikke og ikke minst godt humør. Du kan også sove i telt rundt hyttene og benytte deg av hyttenes servicetilbud. Da med forbehold om at turene kan bli litt tunge med høy oppakning på ryggen. 

 

Totalt er trekanten omtrent 60 km. lang, og total lengde vil variere eller rutealternativene. Turen egner seg for erfarne turfolk og fjellvante og spreke barn fra 12-års alder.

 

Sjekk ut steder i nærheten