Gjevilvassdalen

Gjevilvassdalen

Det er ingen tvil om at det er vakkert i Gjevilvassdalen vinterstid, og på vinteren er det 28 km med flotte skiløyper. Der du kan gå i skispor nesten helt ut til Gjevilvasshytta, et supert turmål for store og små som er glad i å gå med ski på beina.

For å komme deg til skiløypene i Gjevilvassdalen kan du parkere på Grøtsætra, husk parkeringsavgift. Følg skilting mot Rauhovden, og fra Stangmyra er det godt skiltet mot de nye skiløypene utover dalen. Løypa er sammenhengende med unntak av to korte parseller og går nesten helt ut til TT-hytta Gjevilvasshytta, ca. 8 km en vei. Løypa er morsom og varierende. Når du får utsikt over Gjevilvatnet, setrene langsmed og fjellrekka i Trollheimen bak kjenner du roen senke seg. En litt kortere tur kan være til Ormberget. En flott gapahuk med nydelig utsikt og mulighet for grilling står åpen til bruk for alle. Det er ikke uten grunn denne dalen blir kalt vakkerdalen. 

SKILØYPENE
- Strandløypa ca. 8 km, betraktes som en lavterskelløype og følger strandkanten helt utover til Gjevilvasshytta. 
- Stølsløypa er en litt mer utfordrende løype med litt mer oppover og nedoverbakker ca. 4,1 km. I denne traseen ligger også Vassosberget viewpoint.
- Gjevilvassløypa ca. 8,7 km + 2 km fra Grøtsætra skistadion til Stangmyra. Dette er en fin løype som passer de fleste.
- Ormbergløypa ca. 1,2 km, er ei veldig fin løype med flott utsikt. Vi anbefaler å ta turen innom gapahuken på Ormberget viewpoint. 
- Svadalsløypa ca. 4,1 km, er en flott høyfjellsløype, fra denne kan du gå videre til Nerskogen, Gjevilvassporten/Skaret eller til Solløypa/ Grøtsætra skistadion.      

For full oversikt over løypetilbudet: se skisporet.no

Gjevilvasshytta er kåret til Norges fineste DNT-hytte.

Sjekk ut steder i nærheten