Rafting med Opplev Oppdal

Rafting med Opplev Oppdal

Bli med Opplev Oppdal nedover Oppdals fossende elver og lange stryk. I elva Driva har både lokale innbyggere og turister blitt med Opplev Oppdals erfarne guider på rafting i over 30 år! Her tilbys rafting både for nybegynnere og til deg som har raftet litt før. Ta med deg familien, vennegjengen, kollegaer eller skoleklassen og bli med på en våt opplevelse. 

 

Opplev Oppdal tilbyr 3 forskjellige nivåer på raftingturene sine, samt elveredningskurs for de erfarne:

Barne- og familietur: Turen er ca 4 km lang og tar ca. 2,5 - 3 timer. Turen er best egnet for barn fra 6-13 år, hvor de minste barna må være over 116 cm. Barn under 9 år må være i følge med voksen.
Oppmøte i raftingsenteret i Villmarksleiren. Her skifter gjestene i garderobene, og det blir gitt sikkerhetsbriefing og padleopplæring.

Helt i starten får deltakerne prøvd seg i vannet. Barna får utfordret seg selv etter ønske og kjenne at de mestrer aktiviteten. Turen starter med relativt rolige stryk og åpne partier gjennom den vakre Drivdalen. Dersom vannføringen tillater det legges det inn hopping fra klippe, hvor Jumprock er populært og gir barna sug i magen. Ellers legges det inn bading etter ønsker fra deltakerne, og ikke minst hva som er mulig etter vannføring og temperatur. De største strykene raftes i den siste delen av turen når alle har blitt kjent med vannet. 

Deltakerne får skyss tilbake til raftingsenteret etter raftingen, hvor det finnes dusjmuligheter. 

Normaltur: Turen har en vanskelighetsgrad på 3-4 av 6 på den internasjonale skalaen for elvepadling! 

Turen er ca 14. km lang og tar omtrent 3 timer. Aldersgrense 15 år, men varierer ut fra vannføring - ved høyere vannføring, som gjerne inntreffer i juni, er aldersgrensen 18 år og vanskelighetsgrad 4+. Ved lavere vannstand er vanskelighetsgraden 3, og aldersgrensen senkes til 12 år. Det inntreffer sent i juli og varer ut sesongen. 

Oppmøte ved raftingsenteret i Villmarksleiren. Her skifter gjestene i garderobene og det blir gitt sikkerhetsbriefing og padleopplæring. Dette er en variert og spennende tur som passer til de fleste voksne. Turen starter rolig, men etter hvert kommer en rekke ulike stryk som Pyramidesteinen, Hakka, Ålmadroppet, Haikjeften, Brukarene, Vengavoll, Gammastryka, S-svingen, Bruhølen, Gydasteinen, Fliphølen og til slutt Annestryket. Strykene har fått navn etter historier og karakterer fra raftingturer. Underveis er det også mulighet for å hoppe ut i elva fra en klippe. Guidene er flinke til å tilpasse spenningsnivå etter deltakernes ønske.

Deltakerne får skyss tilbake til raftingsenteret etter raftingen, hvor det finnes dusjmuligheter. 

Gråura: Dette er den ultimate raftingturen for de erfarne., og vanskelighetsgraden er på hele 4-5 av 6 på den internasjonale skalaen for elvepadling.

Turen varer i ca. 6 timer og har 18 års aldersgrense. Kun 8 deltakere per avgang. Man kan anse dette som en heldagstur, og for å bli med må du ha raftingerfaring fra tidligere være svømmedyktig og ha normal god helse. Turen går fra Ishoel til Liahjell, og inneholder stryk av ulik karakter og høy vanskelighetsgrad. Inngangen til Storfallet kan minne om en scene fra Ringenes Herre, og turen deretter blir den første prøven. Strekningen har flere utfordrende stryk, som er både teknisk og fysisk krevende. Gråurajuvet er nemlig dypt, drives av sterke strømmer, langt fra allfarvei, og er en rå naturopplevelse uten sidestykke. 

 

Elveredningskurs: Opplev Oppdal er sertifisert leverandør av elveredningskurs i samarbeid med International Rescue Instructors Alliance (IRIA). Her tilbys kurs i på både nivå 2 og 3. Kursene følger internasjonale standarder basert på kunnskap og erfaringer, og er nyttig i mange sammenhenger da du og dine medarbeideres sikkerhet er svært viktig. 

Opplev Oppdal er sertifisert som Miljøfyrtårn som er et norsk kvalitetsstempel som sikrer deg en trygg og god deltakelse.

 

Fasiliteter
  • Aktiviteter
    • Rafting

Sjekk ut steder i nærheten