St. Mikaels kapell

St. Mikaels kapell

St. Mikales kapellet ble bygget og vigslet i 2012. Opprinnelig var formålet å gi pilegrimsvandreren en pause på en lang mars, men kapellet har også blitt et yndet turmål. Det er en ro og en stillhet som de fleste merkerog setter pris på. Et godt turmål for alle.

I Vinstradalen, hvor Pilegrimsleden kommer ned og en får utsikt over Oppdalsbygda, ligger St. Mikales kapell. Formålet med å bygge et kapell er å gi pilegrimene en mulighet til å meditere, og å informere om bygda før ferden videre til Nidaros. Kapellet er satt opp i bindingsverk, med stående tømmermannspanel. Taket er av tre. Innvendig er det et amfi med tolv sitteplasser. Det  er støpt en såle av betong, og murt opp ”trapper” med trebenker på. En del av interiøret er i skifer. 
I dette lille kapellet holdes det bryllup, dåpen og utendørs gudstjenester. Kapellet står åpent året rundt for turgåere og pilegrimsvandrere.

”Altertavla” er ett stort vindu mot nord, med flott utsikt over Oppdalsbygda, og vi ser helt over til Oppdal kirke på andre siden av bygda. Bakgrunnen for navnet på kapellet er ”Riseengelen” - en bronsefigur av erkeengelen St. Mikael som ble funnet i gravfeltet på Rise, ca 500 m nord for kapellet.

Med bil eller sykkel: Kjør/sykkel E6 (gang- og sykkelveg) 8 km sørover til Driva. Ta av E6 til venstre mot Vinstradalen. Følg den ca 3 km og parker ved bommen. Følg så grusveien et par km, til du ser kapellet til venstre for veien. Du kan også betale i bommen og kjøre fram. Men anbefaler å de siste to km opp Vinstradalen og til kapellet.
Pilegrimsleden tar også av veien her og leden går videre etter egen sti som du også kan følge tilbake til Oppdal sentrum.

 

Sjekk ut steder i nærheten