Gondol til topps
©Kristin Riise

Gondol til topps

Hvert år, når vår blir til sommer, byttes det fra stolheiser til gondoler i Hovden-heisen i Oppdal Skisenter. Å ta gondolen til topps er populært - herfra kan du nyte utsikten over hele Oppdal. På en klar dag ser du kanskje snøhetta i det fjerne?

Fra toppen er mulighetene mange. Du kan besøke topprestauranten “The Hill”, restauranten med bygdas flotteste utsikt. Her får du servert nydelig italiensk pizza, bakt i vedfyrt steinovn. I tillegg kan du nyte lunsjretter, som supper, salater og sandwich. The Hill byr også på noe å drikke, og vil du bare ha noe smått får du kjøpt deg en god kopp kaffe med noe godt attåt.

 Er du mer eventyrlysten kan du ta turen bak i fjellet for å utforske naturen, ådalen og stien ned fra fjellet. Her møter man mye spennende på veien, som beitende sau og kyr, sommerstengte skiheiser, elver og bekker, og om du er heldig kan du muligens se en reinsdyrsflokk. Er du ute etter en ordentlig fjelltur, hva med å gå hele veien inn til Blåøret? 

Gondolen og fjellet Hovden er også en populær destinasjon for stisykling. Her liker sykkelfolket å ta heisen opp, for så å sykle de merkede løypene nedover langs fjellsiden. Dette gjør de ofte igjen og igjen, utover dagen. Det er bygget hopp og ramper på dugnad, som syklistene benytter seg av. Er du turgåer i sykkelstiene er det lurt å se opp, for her kommer glade syklister i full fart!

Gondolturen i Hovdenheisen passer for alle, og i alle aldre. Gondolene er spesialtilpasset til rullestolbrukere, og man får også enkelt med seg barnevogn opp på fjellet. Flere av gondolene er utstyrt med sykkelstativ. 

For åpningstider, se nettsidene til Oppdal Skisenter.

Sjekk ut steder i nærheten