Blåhøa er med sine 1671 meter over havet det høyeste fjellet i Trollheimen, om en ser bort fra Innerdalen. Godt merket sti gjør turen til en av de mest populære turene i Midt-Norge.

Blåhøa er en av klassikerne i Trollheimen. Fjellveggen reiser seg stolt i nordenden av Gjevilvassdalen og er en spektakulær topp som mange har på lista over topper å bestige. Som høyeste fjell i kjernen av Trollheimen, er det en av de mest populære turene i Midt-Norge.

Anmarsjen starter etter godt merket sti innerst vakre Gjevilvassdalen, fra parkeringsplassen forbi stranda Rauøra. Du klatrer fort høydemeter i skogen, og snart er du kommet over tregrensa. Utsikten er allerede her spektakulær. Stien inn mot Kvamtjønnin er tørr og lett å gå. Den massive fjellveggen kommer stadig nærmere, og du skjønner fort at turens siste etappe kan bli hard. Det er nok lurt å innta nisten sin før siste etappe.

Mot toppen flater det så ut, og den store varden troner på toppen. Du har nådd målet, og blir belønnet med storslagen utsikt over fjellverdenen. Gratulerer!

Turbeskrivelse på Outtt:

TURFAKTA:
Høydemeter: 910 m
10,3 km en vei.
Beregn ca. 8 timer
Turen er merket som krevende

Blåhøa 1671 moh ruver godt i terrenget, og er et synlig turmål hele veien. Foto: Kristin Riise