Bårdsgarden

Bårdsgarden

Siden slutten av 1800-tallet har folket på Bårdsgarden gjestfritt tatt i mot besøkende på gården. Den nærliggende naturen og de fascinerende fjellområdene, har tiltrukket seg besøkende og gjør det fremdeles. Bårdsgarden og Storlidalen ble også godt kjent gjennom bøkene til barnebokforfatteren Berit Brænne om «Tørris – gutten fra Storlidalen», en triologi fra 1960-tallet. Historien om gutten Tørris har sitt utspring fra Bårdsgarden og folket som bodde der.

I dag er Bårdsgarden en gard i full drift med melkeproduksjon. Turistdrifta er innlemmet i Trondhjem Turistforening (TT) sitt nettverk av selvbetjente hytter. Herfra går TT sine merkede stier videre innover Trollheimen, til Innerdalen og over til Sunndalen. Og dermed muligheten til å gå fra «hytte til hytte». Om du ønsker å ha Bårdsgarden som fast utgangspunkt finnes det et stort utvalg av utendørsaktiviteter like i nærheten; toppturer, kortere turer, barnevogntur, bading og fisking. Du kan leie båt og garn, og i tillegg kjøpe fiskekort her.

På vinteren er Storlidalen og Bårdsgarden et eldorado for skifolket. Du kan gå i oppkjørte løyper, gå på toppturer og du kan boltre deg på randoneeski. Her er muligheter for alle typer skigåere.

Sjølbetjeningskvarteret er en del av hovedbygningen på garden. På hytta vil du finne 20 sengeplasser, fullt utstyrt kjøkken med spisestue, peisestue og dusj/wc.

I tillegg til turisthytta finnes 2 frittstående hytter. 1 hytte for helg og ukeutleie. 1 hytte for døgnutleie.

Info og booking her: https://hyttebestilling.dnt.no/hytte/10513

Sjekk ut steder i nærheten