Vinterdestinasjonen Oppdal har alltid tidlig sesongstart med kalde netter som gir tidlig snøproduksjon. I år satser Oppdal Skisenter på åpning av Vangslia i midten av november!

Sesongstart 14. november

Om værgudene og minusgraderne samarbeider, satser Oppdal Skisenter på å åpne Vangslia helga 14. -15. november. Godt grunnarbeid, kunstsnø og kalde netter gjør det mulig å forhåndsbestemme tidlig sesongstart. Oppdal er kjent for tidlig og snøsikre vintre. Og det alle beste snøfallet skjer i november. Det er den vi gleder oss aller mest til. Til skisesongens start.

Så snart graderstokken viser blått, er det full aktivitet med kunstsnøproduksjon i Oppdal Skisenter. Foto: Visit Oppdal. Martin I. Dalen

Den gylne dato

Det er noe med første tur med ski på beina etter fjorårets bråe slutt. Plutselig blir du rammet av barnlig glede og en forventing som knyter seg i magen. Yr.no har blitt sjekket opp til mange ganger per dag de siste ukene. Skal datoen til heissjef Arnulf Erdahl stemme igjen i år?
Ski, staver, briller og ullundertøy er blitt hentet fram, alt står klart.
Noen dager før skjer det noe. Oppdals befolkning snuser det inn. Tør vi si det høyt, for det er det vi kjenner? Lukta av snø. Graderstokken har bikket blått, og heiskarene går på autopilot. De har hatt troa hele høsten. For datoen stemmer alltid.
Så begynner snøkanonene å gå. Hvite linjer legger seg som kunst i Vangslia og Hovden. Hver dag. Hver natt. Vi hører suset, vi ser snørøyken legge seg som et tett lokk over lia. Det blir spek på dagtid også. Vi tør nesten ikke snakke høyt om det. Men inne i alle hus og hytter står alt klart. Så våkner vi etter en urolig natts søvn til lørdag 14. november. Sesongåpning. Skiglede. Framtia ser atter lys og lovende ut. Nå skal det kjøres ski! 

Oppdal Skisenter går over 4 fjell med 35 nedfarter og 13 skiheiser.

Avstander til Oppdal:

Avstander til Oppdal:
Oslo: 396 km
Trondheim: 119 km
Molde: 156 km
Kristiansund: 172 km
Ålesund: 289 km
Åre, Sverige: 281 km

Overnatting:

Oppdal Skisenter

Oppdal Skisenter byr fire fjell, 35 nedfarter og 13 skiheiser. Alt med ett skikort.