Året 2020 har i kjent stil lugget, også snøen har latt vente på seg. Men NÅ skjer det! Snøen som er kommet blir pakket og minusgrader om nettene sikrer snøproduksjon i bakkene!

Sesongstart 5. desember

Åpningsdatoen holdes, hipp-hurra! Gylne minusgrader har gjort det mulig å produsere kunstsnø.  Sammen med natursnøen gir den dekke nok til å åpne foreløpig en nedfart i Vangslia. 

 

Så snart graderstokken viser blått, er det full aktivitet med kunstsnøproduksjon i Oppdal Skisenter. Foto: Visit Oppdal. Martin I. Dalen

Den gylne dato

Det er noe med første tur med ski på beina etter fjorårets bråe slutt. Plutselig blir du rammet av barnlig glede og en forventing som knyter seg i magen. Yr.no har blitt sjekket opp til mange ganger per dag de siste ukene. Skal datoen til heissjef Arnulf Erdahl stemme igjen i år?
Ski, staver, briller og ullundertøy er blitt hentet fram, alt står klart.
Noen dager før skjer det noe. Oppdals befolkning snuser det inn. Tør vi si det høyt, for det er det vi kjenner? Lukta av snø. Graderstokken har bikket blått, og heiskarene går på autopilot. De har hatt troa hele høsten. For datoen stemmer alltid.
Så begynner snøkanonene å gå. Hvite linjer legger seg som kunst i Vangslia og Hovden. Hver dag. Hver natt. Vi hører suset, vi ser snørøyken legge seg som et tett lokk over lia. Det blir spek på dagtid også. Vi tør nesten ikke snakke høyt om det. Men inne i alle hus og hytter står alt klart. Så våkner vi etter en urolig natts søvn til lørdag 05. desember. Sesongåpning. Skiglede. Framtia ser atter lys og lovende ut. Nå skal det kjøres ski! 

Oppdal Skisenter går over 4 fjell med 35 nedfarter og 13 skiheiser.

Kjør i løypa
• Vi vil oppfordre om å kjøre i løypa i helga. Snøen som ligger utenfor tråkket løype er ikke dyp nok til å skjule bekkefar, steiner og andre ting som kan ødelegge ski og påføre uheldige fall.

Covid 19
• Vi oppfordrer alle til:
– Å holde god avstand til hverandre
– Kom frisk på ski, hold deg hjemme dersom du er syk!
– De som er i familie eller samme kohort kan ta t-krok og stolheis sammen. Kjører du alene tar du t-krok alene, og har ett stolsete mellom seg på stolheisene.

Slik kan vi jobbe sammen for å gjøre besøk i Oppdal Skisenter trygge, og holde skiheisen åpen gjennom hele skisesongen!

Avstander til Oppdal:

Avstander til Oppdal:
Oslo: 396 km
Trondheim: 119 km
Molde: 156 km
Kristiansund: 172 km
Ålesund: 289 km
Åre, Sverige: 281 km

Overnatting:

Oppdal Skisenter

Oppdal Skisenter byr fire fjell, 35 nedfarter og 13 skiheiser. Alt med ett skikort.