Leie av Oppdal Skistadion 2020/21

Fra 31. oktober kan din klubb leie anlegget for skisamlinger og tidlig treningsstart. Pris per løper per dag; 75,-. Sesongkort: 350,-

Oppdatert løypestatus

Er du usikker på løypestatus, ring 90 95 36 88 eller 92 62 23 26.

Bruk kode «TRENINGSPAKKA» ved bestilling av overnatting, og få frokost, nistepakke og 2-retters middag inkludert.

 

Allerede 31. oktober åpner Oppdal Skistadion for vinteren 20/21! Snøgaranti og gode treningsforhold tidlig i skisesongen, gjør Oppdal til riktig sted å legge treningssamlingene til. Deler av anlegget er preppet og klar til å ta i mot idrettslag, grupper og enkeltpersoner som ønsker tidlig treningsforhold.

Oppdal Idrettslag drifter og vedlikeholder Oppdal Skistadion. Hver vinter produserer dugnadsgjengen i skigruppa over 10.000 kubikkmeter med kunstsnø. Denne lagres gjennom sommeren, og gir mulighet til tidlig trenigsstart på snø. Så snart det er stabilt med minusgrader, starter kunstsnøproduksjon for å sikre gode skiforhold i hele anlegget. Løypenettet er delt opp i flere godt merkede km-runder, den lengste er 4 kilometer med 3,3 km lysløype.
På stadion ligger det også standplass med 30 skyteskiver.

Kunstsnøproduksjonene kommer i gang så snart det er er minusgrader om natta. Foto: Martin I. Dalen
Oppdal ønsker flere lag til bygda for treningssamlinger. Foto: Martin I. Dalen
 – I Oppdal er det knapt 5 minutter kjøring mellom
anlegg og overnatting.

 

– Mange steder må du kjøre en halvtime for å komme til stadion. I Oppdal er det knapt 5 minutter kjøring mellom anlegg og overnatting, forteller leder i Skigruppa, Christin Gjønnes og ønsker flest mulig tilbake og i sporet tidlig i november.

Snøsikre Storlidalen

Oppdal er kjent for gode, kalde vintre, tidligst ut med natursnø er Lønset og Storlidalen i Trollheimen.

Storlidalen er normalt snøsikker gjennom hele vintersesongen – fra november til april. Fra Lønset kan du gå 2 mil innover i Storlidalen. Der veien slutten, fortsetter langrennsporet inn i Trollheimen. Tilsammen har denne delen av Oppdal et løypenett på ca. 60 kilometer i fantastisk skiterreng. Det vil variere i sesongen hvilke løyper som er preparert. Se skisporet.no, søk opp Lønset og Storli Gard – her får du fersk løypestatus.

Snøen legger seg tidlig i Storlidalen, og regnes for å være Oppdals mest snøsikre dal. Foto: Martin I. Dalen.

Tidligere arrangement i Oppdal:

 

• ST Cup i langrenn
• Midt Norsk mesterskap i skiskyting
• Oppdalssprinten i skiskyting
• DNB Cup i skiskyting -16
• Hovedlandsrennet i skiskyting, vinter-19
• ST Cup i langrenn, januar-19

Norgescup skiskyting vinter 2020. Foto: Visit Oppdal

Langrenn i Oppdal

Oppdal er stolt av langrennstilbudet. Les mer om våre 6 områder med langrennspor, fra høyfjell til lun skog. Vinteren er tørr og stabil, og som oftest kommer den tidlig. Det gir lang og god sesong for skifolket.
Les mer om langrenn i Oppdal:

Finn overnatting

Ta med familien, treningsgjengen eller hele idrettslaget til Oppdal. I «TRENINGSPAKKA» får du ikke bare før-vinterens beste treningsforhold. Her får du også velge hvor du vil bo, inkludert frokost, nistepakke og 2-retters middag. Vi har plukket ut 5 alternativ. Men Oppdal har flere overnattingsmuligheter som kan passe din gruppe godt.
Få oversikt over all overnatting her:

Oppdal sentrum
Fra kr 735,-*

Oppdal sentrum
Fra kr 675,-*

Bo landlig
Fra kr 790,-*

Oppdal sentrum
Fra kr 650,-*

Storlidalen
Fra kr 750,-*