Våren er toppturfolkets sesong og Storlidalen er Oppdals tureldorado. Her finner du også 60 km med langrennsløyper, 2 historiske gjestegårder og ei TT-stue. For ikke å glemme den bittelille utsalgsbua av dagferske brød, boller og lokalmat.

Det ligger et historisk teppe over Storlidalen. Fra tettstedet Lønset slynger den bratte dalen seg 2 mil innover forbi solsvidde gårder, hytter og to fjellvatn, helt til veien ikke går lenger, og tur-eventyret Trollheimen tar over. De første turistene kom allerede på 1800-tallet.

TOPPTURER I STORLIDALEN OG LØNSET

Toppturene i Storlidalen ligger som perler på ei snor. Fra dalen må du opp bratte lier, her er det rando-utstyr som gjelder. Kråkvasstinden, Nonshøa, Kringlehøa for å nevne noen. Det finnes 6 parkeringsplasser med utgangspunkt til toppturer fra Lønset og innover Storlidalen. Her finner du også tavler over anbefalte vinterruter, som også finnes på ut.no
Fra Åmellom kan du ta turen til Storhaugen  eller fra Ångarden går du opp klassikeren Kråkvasstinden 1700 moh
Toppturfolket elsker de lange lyse, og til tider krevende dagene Storlidalen gir. Mot våren har snøen satt seg og rasfaren er mindre. Sjekk alltid rasfaren med de lokale eller varsom.no

Klassikeren Kråkvasstinden. Foto: Oddveig Torve

LANGRENNSTUR I APRILSOLA

Nesten 6 mil med langrennspor kan du boltre deg i. Løypen gjennom dalen fra Lønset er flate, fine for barnefamilier og den som vil gå langt men ikke bratt. Vil du gå i spor i en variert løype gjennom skog og opp til høyfjellet, kupert og utfordrende, parkerer du innerst i Storlidalen og går løypene innover Trollheimen. Storlidalen er kjent for lange og snøsikre vintre, her holder snøen og skiføret ut april. Vi lover.

Med utsikt ned i Storlidalen.

BÅRDSGARDEN; SELVBETJENT TT-HYTTE

Bårdsgarden Har tatt i mot turister siden slutten av 1800-tallet. I dag er det sjølbetjent turisthytte i samarbeid med Trondhjems Turistforening. Som hovednæring er Bårdsgarden i full drift med melkeproduksjon.

Herfra har du et imponerende startpunkt til merkede langrennsløyper og mange muligheter for toppturer. Vil du heller sitte stille en hel dag og nyte sola, kan du rusle ned til Ångardsvatnet og isfiske.

Lillestua på Bårdsgarden er selvbetjent TT-hytte. Merkede turer går herfra sommer og vinter.

Innerst i dalen ligger to gjestegarden kun et steinkast fra hverandre. Her slutter veien, men langrennsløypa fortsetter innover enda to mil. Toppturene herfra fra påska og utover våren er magisk. Husk solkrem!

BORTISTU GJESTEGARD

Bortistu Gjestegard har 4 stuer og flere hytter med selvhushold. Ved sist generasjonsskifte på garden ble møkkjelleren gjort om til serveringslokale. Kjøkkenet på Bortistu satser kun på lokale smaker fra Oppdal, også høstet rett utenfor husveggen eller fisket opp fra fjellvatn rett ved. Velger du overnatting i Bortistu får du også gourmet-restaurant og bakeriutsalg i Fjøset. Samtidig som du får oppleve stillheten innerst i dalen.

Bortistu Gjestegard, - der veien tar slutt og alt begynner.
Bortistu Gjestegård ligger i Oppdal kommune i naturskjønne omgivelser innerst i Storlidalen og i hjertet av Trollheimen.

STORLI GARD

Et steinkast unna ligger nok en gjestegard, Storli Gard. Også her skimter du historie fra du kommer inn på tunet. Helt til du kommer bak hovedhuset og hører hyl og skrål. Vertskapet har kjørt opp bane for snowtubes, med skyss opp med scooter. Her må du være tidlig ute med å booke deg time! På garden kan du bo i stabburet eller i hovedhuset med servering av garden og Trollheimens smaker.  Rett ved langrennløypas start finner du ei selvbetjent lita bu med gårdsfruas bakst og lokalmat. Mannen på garden er heller ikke snau, takket være ham er det oppkjørte langrennspor innover Trollheimen til enhver tid!

Storli Gard ligger innerst i Storlidalen. Foto: Terje Aamodt
Kan vi friste med selvfisket fjellørret fra Ångardsvatnet servert på Storli Gard. Foto: Smak av Fjell