Du vil neppe angre om du tar turen til utsiktspunktet Viewpoint Snøhetta. Spektakulær arkitektur i særegne kulisser av flott natur, gjør helt enkelt dette til en unik opplevelse.

Se Dovrefjell på sitt beste, til det beste for Dovrefjell. Viewpoint Snøhetta gir deg muligheten til å oppleve natur, kultur og arkitektur . Siden utsiktspaviljongen åpnet i 2011 har dette stedet bergtatt tusenvis av besøkende. Bygget er tegnet av arkitektkontoret Snøhetta, og ble åpnet i 2011. Tomten ligger spektakulært til i utkanten av Dovrefjell nasjonalpark med direkte utsikt mot Snøhetta-massivet.

Verdensattraksjon

Utsiktsbygget er oppført på oppdrag fra Norsk Villreinsenter Nord. Bygningen er oppført som en boks av stål, med en stor glassflate mot Snøhetta-massivet i nord, og en organisk og bølgende form av massivt tre mot sør. Innvendig er det sitteplass til 35 personer, og her er det arrangert både konserter, gudstjenester og bryllup. I 2011 vant Snøhetta den prestisjetunge prisen World building of the year. Med hensikt finnes det minimalt med skilting og informasjon ved utsiktsbygget. Utsikten er spektakulær i seg selv og bygget er ment å skulle være et åpent sted der du får rom for ro og ettertanke. Viewpoint Snøhetta har blitt en verdensattraksjon, og er åpent hele sommersesongen.

Viewpoint Snøhetta står åpent for publikum. Foto: Ukjent

VIEWPOINT SNØHETTA

Viewpoint Snøhetta er en utsiktspaviljong på Tverrfjellet i Dovre kommune i Oppland.

Dette er en fantastisk tur på 1,5 km etter grussti hvor du får innblikk i den 10 000 årige jakt og fangst- historien på Dovrefjell i form av skilt og informasjonstavler. I månedene juni/juli/august vil det være en naturveileder tilstede fra Norsk Villreinsenter.

Bygget er tegnet av arkitektkontoret Snøhetta, og ble åpnet i 2011. Utsiktsbygget er oppført på oppdrag fra Norsk Villreinsenter Nord.

Bygget har vunnet flere internasjonale priser siden det ble oppført og ble kåret til «Årets bygning i verden» i 2011.

Fra Oppdal til p-plassen til Viewpoint Snøhetta tar det ca. 40 minutter med bil. Se vegbeskrivelse her. 

Dovrefjells stolte historie

I juli, august og september er det stort sett en naturveileder tilstede på Viewpoint Snøhetta, fem dager per uke (onsdag-søndag). Du kan gå den 1,5 km lange grusstien til Viewpoint Snøhetta og oppleve den 10 000 årige historien på Dovrefjell, der villreinen går igjen som en rød tråd. Parkeringsplassen er avgrenset av stolperekker, inspirert av de gamle ledegjerdene som ble brukt for å fange villrein i høyfjellet for mer enn 800 år siden. Følg grusstien, som også er tilgjengelig for rullestolbrukere, 1 500 meter opp til utsiktspunktet. På veien dit forteller en rekke med steinheller deg Dovrefjells historie gjennom de siste 10 000 år.

Husk at moskusen beiter i området hele året. Det anbefales at du aldri går nærmere enn 200 meter. Se gjerne denne korte filmen med ferdselsråd i moskusland.

Foto: Ukjent