Du vil neppe angre om du tar turen til utsiktspunktet viewpoint SNØHETTA på Dovrefjell. En tur hit gir deg påfyll av historie, natur, kultur og arkitektur. Og kanskje ser du selve urdyret moskus…

Siden utsiktspaviljongen åpnet i 2011 har dette stedet bergtatt tusenvis av besøkende. Paviljongen ligger spektakulært til i utkanten av Dovrefjell nasjonalpark med direkte utsikt mot Snøhetta-massivet.

Dovrefjells stolte historie

Historieformidlingen starter allerede ved parkeringsplassen. Stolperekkene som avgrenser turens start er inspirert av de gamle ledegjerdene som ble brukt for å fange villrein i høyfjellet for mer enn 800 år siden. Følg grusstien, som også er tilgjengelig for rullestolbrukere, 1,5 km opp til utsiktspunktet. På veien dit forteller en rekke med steinheller deg Dovrefjells historie og spesielt historien om villrein, jakt og fangst gjennom de siste 10 000 år. For barneføtter er dette motiverende og lærerikt å springe fra helle til helle, og turen går som en lek!

Viewpoint Snøhetta står åpent for publikum. Foto: Ukjent

UTSIKTSPUNKTET

Bygningen er oppført som en boks av stål, med en stor glassflate mot Snøhetta-massivet i nord, og en organisk og bølgende form av massivt tre mot sør. Innvendig er det sitteplass til 35 personer, og her er det arrangert både konserter, gudstjenester og bryllup. I 2011 vant arkitektkontoret med samme navn; Snøhetta, den prestisjetunge prisen World building of the year. Utsikten er spektakulær i seg selv og bygget er ment å skulle være et åpent sted der du får rom for ro og ettertanke.

Veibeskrivelse fra Oppdal:
40 minutter med bil fra Oppdal sentrum. Fra E6, ta av mot «Hjerkinn stasjon», og sving til høyre i første kryss, følg denne vegen 2 km. Følg de brune «utkikkspunktskilta» til «viewpoint SNØHETTA», og turen kan starte.

Sommer 2020:

Åpningstider (hver dag fra 10. juni-11. oktober):
viewpoint SNØHETTA: 10.00-15.00
Toalettanlegg parkeringsplass: 10.00-15.00

For at du og dine skal få en trygg og god opplevelse når dere besøker viewpoint SNØHETTA har vi i år innført faste åpningstider og gode smittevernrutiner. Ett av de viktigste tiltakene for å sikre en trygg opplevelse er å sørge for at vi kan overholde enmetersregelen. Dette vil bli løst ved at grupper på fem og fem blir ønsket velkommen inn av en naturveileder fra Norsk Villreinsenter Nord. I perioder med mange gjester vil hver gruppe kunne tilbringe fem minutter inne i selve bygget. Dette vil gi nok tid til både å nyte utsikten og stille spørsmål, samtidig som at ventetiden ikke blir for lang. I perioder uten kø vil det ikke være noen tidsbegrensning.

Foto: Ukjent

Aktiviteter i nærheten: