Du vil neppe angre om du tar turen til utsiktspunktet viewpoint SNØHETTA på Dovrefjell. En tur hit gir deg påfyll av historie, natur, kultur og arkitektur. Og kanskje ser du selve urdyret moskus…

Siden utsiktspaviljongen åpnet i 2011 har dette stedet bergtatt tusenvis av besøkende. Paviljongen ligger spektakulært til i utkanten av Dovrefjell nasjonalpark med direkte utsikt mot Snøhetta-massivet.

Dovrefjells stolte historie

Historieformidlingen starter allerede ved parkeringsplassen. Stolperekkene som avgrenser turens start er inspirert av de gamle ledegjerdene som ble brukt for å fange villrein i høyfjellet for mer enn 800 år siden. Følg grusstien, som også er tilgjengelig for rullestolbrukere, 1,5 km opp til utsiktspunktet. På veien dit forteller en rekke med steinheller deg Dovrefjells historie og spesielt historien om villrein, jakt og fangst gjennom de siste 10 000 år. For barneføtter er dette motiverende og lærerikt å springe fra helle til helle, og turen går som en lek!

Viewpoint Snøhetta står åpent for publikum. Foto: Ukjent

UTSIKTSPUNKTET

Bygningen er oppført som en boks av stål, med en stor glassflate mot Snøhetta-massivet i nord, og en organisk og bølgende form av massivt tre mot sør. Innvendig er det sitteplass til 35 personer, og her er det arrangert både konserter, gudstjenester og bryllup. I 2011 vant arkitektkontoret med samme navn; Snøhetta, den prestisjetunge prisen World building of the year. Utsikten er spektakulær i seg selv og bygget er ment å skulle være et åpent sted der du får rom for ro og ettertanke.

Veibeskrivelse fra Oppdal:
40 minutter med bil fra Oppdal sentrum. Fra E6, ta av mot «Hjerkinn stasjon», og sving til høyre i første kryss, følg denne vegen 2 km. Følg de brune «utkikkspunktskilta» til «viewpoint SNØHETTA», og turen kan starte. Stien opp er 1,5 km lett vei.

Foto: Ukjent