Alpin, langrenn eller randotur? Klatring, shopping eller spa? Få en kjapp oversikt over hva som skjer i Oppdal i vinterferien.

Oppdal har påbud om munnbind på alle offentlige steder fra fredag 19. februar til og med søndag 7. mars. Påbudet gjelder ikke barn under 12 år. Dagskort i Oppdal Skisenter kjøper du nå online, og drar rett i bakken.  God vinterferie!

Oppdal Skisenter

Pudder i barten, cruisekjøring på carvingski eller lek i terrengparken? Det er lett å la seg friste av Oppdal Skisenter – et av Norges største alpinanlegg. Over fire fjell – alle over 1000 meter. Heisområdene i Oppdal er legendariske. Ønsker du å reise til et sted der skikjøring står i fokus? Da er Oppdal det eneste valget. Vinterferien i år er preget av lite snø, derfor er ikke alle overfartsløypene mellom anleggene tråkket.

Vangslia ligger solvendt til, og har snille temperaturer i forhold til i sentrum. Foto: Terje Aamodt.

Oppdal skiskole

Få maksimalt ut av skiopplevelsen på Oppdal! Enten det er første gang du står på ski eller om du allerede mestrer de svarte løypene blir det morsommere om du utvikler ferdigheten dine. Kanskje vil du også prøve noe nytt som snowboard eller telemark, er skiskoletimer vel investert tid.

Turkompaniet har bred erfaring på alle nivåer og innenfor alle grener, og tilpasser leksjonene til dine ønsker og utvikler både teknikken og din selvsikkerhet på ski.

For full oversikt på skiskolens tilbud se her.

Langrenn

De gjestfrie oppdalsfjella strekker seg fra Dovrefjell i sør, til Trollheimen i nord. Oppdal har 200 km med preppede skiløyper, – her finnes en løype for både milslukeren og barnefamilien. De fleste løypene er kjørt opp tross lite snø flere steder. Det mest snøsikre området akkurat nå er løypene i Lønset og Storlidalen. Spenn på deg skia og sjekk skisporet.no før du legger ut på tur. Les om våre 5 langrennsområder:  

Kanefart

På Styrsvoll Gard kan du bestille kanefart hele vinterhalvåret. Det er noe magisk som skjer når livet plutselig bremses ned, om det så er i vogna bak en stødig dølahest. Rytmiske bevegelser, varme under skinnfeller, nydelig natur og frisk luft. Turen starter og ender på garden. Etter turen er det servering rundt bålpanna, varm toddy med noe hjemmebakt. Kanskje er det  akkurat dette som gir minner denne vinterferieuka?

I kanefarten er det plass til 4-6 personer.
Pris: 1500,-

På Styrsvoll Gard kan du være med å kjøre kanefart. Foto: Sigrid Flatås Storli

Krux klatring

Nyeste tilskudd i aktivitetsbygda Oppdal er Norges høyeste klatrevegg! I februar åpnet Krux Klatring i nye innovasjonsenteret i sentrum. Her finner du  800 m2 med klatreflater fordelt på ca. 250 m2 med buldring og 550 m2 med tauklatring med 7 autobelayer/ automatisk selvsikring. Dette betyr at du kan klatre uten at noen sikrer deg eller noe forkurs, – maskina gjør jobben. Dette gjør klatring innendørs til et tilbud for alle. Her er det nok av klatreflater for både nybegynnere og råtasser! Leie av klatresele og sko leier du enkelt hos oss.
I vinterferieukene 8 og 9 har vi maks antall 30 stykker samtidig. Det er kun medlemmer som kan booke online, så kom innom og book tid i resepsjonen om du vil sikre deg plass.

Pizza med utsikt

Du trenger ikke stå på ski for å ta heisen til topps og spise ovnsbakt pizza på The Hill 1125. En tur hit er en flott opplevelse med eller uten ski på beina. Restauranten ligger øverst i Hovden, ett av anleggene til Oppdal Skiheiser. Det koster 100 kr pp for å ta stolheisen til topps, og da tar du heisen ned igjen. Med på kjøpet får du nydelig utsikt over fjellheimen i Oppdal. God tur og god middag!

Ta heisen til topps og spis dagens middag. Utsikt får du på kjøpet!. Foto: Visit Oppdal

Snowtubes, Storli Gard

Når en tar akebrettkjøring ett steg videre, får en snowtubes! På Storli Gard innerst i Storlidalen er det tråkket opp morsomme løyper på jordet. Her leier du snowtubes med eller uten snøscooter-skyss opp igjen. Dette er et tilbud til hele familien eller vennegjengen, liten som stor!

Bestill:
50,- per tube. 100,- for snøscooterskyss i max 2 timer. (For 4 stykker med transport; 300,-)
Bestilles på forhånd: 72 42 37 14 / post@storlidalen.no

Prøv snowtubes på Storli Gard. Foto: Storli Gard

Moskussafari på truger

En rå og uforglemmelig opplevelse er en hel dag i moskusens rike; Dovrefjell – Sunndalsfjella nasjonalpark. Moskusen på Dovrefjell er de eneste i sitt slag i Norge. Vinterstid går de lenger inn på fjellplatået. Guidene i Oppdal Safari tar deg trygt med til de majestetiske dyrene på truger. (Samme turen kan også bestilles med hundeslede. Ta kontakt for egne priser.)

Book tur for vinteren 2021:
Søndag 21. februar
Tirsdag 23. februar
Torsdag 25. februar
Lørdag 27. februar

Pris voksen: 525,-
Barn (>16 år): 350,-
Moskus på Dovrefjell. Foto: Oppdal Safari; Sigmund Frengen

Badeland, Oppdal Kulturhus

Selv fjellfolk trekker seg innendørs, og da helst til Oppdal Kulturhus og badeland! I kulturhusets badeanlegg er det rom for mosjon, velvære og lek for store og små. Anlegget er tilpasset funksjonshemmede og barnefamilier. Her kan du sitte i boblebadet å nyte utsikten ut sommer eller vinter.

Åpningstider i vinterferien uke 8 og 9:
Mandag, torsdag og fredag kl. 12 – 20, tirsdag kl. 07 – 20, onsdag kl. 12 – 19 og voksenbad fra kl. 19 – 21, lørdag og søndag kl. 12 – 18.

Badeland i Oppdal kulturhus inneholder vannsklie, flere basseng, velværeavdeling og badstue.

Gjevilvasshytta

Gjevilvasshytta, som ble kåret til DNTs fineste betjente hytte i 2020, holder åpent i vinterferien for dag-servering mellom kl. 12 og 16. En tur innover vakre Gjevilvassdalen er for mange et «must» hver vinter. I vinter er det ikke kjørt opp langrennsløyper, men det går fint av å gå, spesielt om du har piggsko, sykle eller sparke innover. Turen er drøyt 8 km en vei. Når du kommer fram venter vertinna Randi med vafler og kanelsnurrer. God tur!

Det er alltid hyggelig å komme inn på Gjevilvasshytta i Gjevilvassdalen. Foto: Martin I. Dalen

Bua Oppdal

Det finnes 130 utstyrssentraler i Norge. En av de ligger i Oppdal sentrum. Utstyret vi har på BUA er nytt eller max 5 år gammelt. Det meste er sponset av Oppdals sportsbutikker. Her finner du alt fra pulk, felleski, sko, staver, skøyter, slalåmutstyr osv. Alt dette kan du låne. Akkurat som å låne seg ei bok på biblioteket. Så enkelt. Sjekk nettsiden vår for å se vårt utvalg.

Med randonee ski på topptur

Vi vil ikke ødelegge stemningen folkens, men i vinterferien er det lite snø for pudderkjøring i oppdalsfjella. I tillegg er det stor rasfare! Vi anbefaler derfor å gå med ski du ikke er redd for får ei ripe eller to, og sjekk alltid varsom.no før du går på tur. 

Da er du herved advart, ta dine forhåndsregler så kan toppturen fortsatt bli magisk! Bli med på topptur i Oppdal.

Nordre Sissihøa 1494 moh, er ikke så høy som Sissihøa 1621 moh, men utsikten står uansett til gull. Foto: Visit Oppdal

Andre aktiviteter

Oppdal Zipline-park

Zipline-parken har 8 forskjellige taubaner og et opplæringsområde i idylliske Villmarksleiren til Opplev Oppdal. Disse er ca. 50 til 140 meter i lengde og opp til 40 m over elva Driva. Her får man både sug i magen og litt tid å nyte en vakker utsikt. Deltakerne kjører zipline en og en. Alle får tildelt en klatresele, sikkerhetsutstyr og bli gitt nødvendig undervisning før turen. Dette er en opplevelsesaktivitet som er ikke fysisk krevende. Aktiviteten tar ca. en time. Passer fint til vennegjengen eller til familien.

Med hele 8 zipliner over elva Driva er dette en morsom aktivitet for hele familien både sommer som vinter!

Eventyrlige Storlidalen i Trollheimen

Ønsker du ei helg med totalt fred og ro; koble ut butikkturer, sosiale medier og bilstøy? Da anbefaler vi vakre Storlidalen ved inngangen til selveste Trollheimen. Innerst inne i denne dalen ligger for mange definisjonen av fjellparadis. Oppkjørte langrennspor som trikkeskinner, høye fjell som inviterer til randoturer. Her kan du overnatte på TT-hytta Bårdsgarden, eller på gjestegårdene Bortistu Gjestegard og Storli Gard. Hvor gardshistorien fortsatt sitter igjen i veggene.

Shopping i Oppdal

Ei helg i Oppdal trenger ikke å være med ski på beina. Oppdal er noe så sjeldent som en innlandskommune i vekst! Noe som speiler seg i dagens sentrum. Her kan du vandre i koselig handlegate med unike interiør og motebutikker, to shoppingsentre med godt utvalg av butikker og perlen i sentrum; Galleri Mali. I tillegg har Oppdal hele 4 sport og fritidsbutikker. Joda, det går fort å fylle opp handleposene i Oppdal.

Domus Oppdal ble ferdig med real utbygging og reåpning av nye og gamle butikker.

Skibuss

Skibussen kjører hver dag i uke 8, hver helg og påska tur/retur sentrum/Oppdal Skisenter. Kr 30 pp med betaling til Vipps: 516629. Husk munnbind!

Avgang sentrum:
Oppdal Gjestetun og Skifer Hotel 09:55
Oppdal Turisthotell 10:00
Oppdal Skysstasjon 10:05


Bunnpris: 10:07
Vekve Hyttetun 10:07
– Hovden 10:10
– Vangslia. 10:15

Avgang Vangslia:
Vangslia Kro 10:45
Låven Afterski 15:55
– Sentrum 16:00

Prøv curling!

Oppdal Curlingklubbs ”Introduksjon til curling” er en populær opplevelse for grupper som vil oppleve noe nytt og spennende. Det kan være firma, skoleklasser, vennegjenger, familier, bursdager osv. Under introduksjonen får dere nødvendig instruksjon og selvsagt legges det opp til en spennende konkurranse. Her er det garanti for en morsom opplevelse – sammen. Deltagerne trenger ingen forhåndskunnskaper eller spesielt utstyr (”ledig” tøy er å anbefale).

God mat i Oppdal

God mat i Oppdal

Oppdal har vært vertskap og turistbygd i over hundre år. Men det er først og fremst landbrukskommune med stolte matprodustenter som er bærebjelken i bygda. Noe som viser seg på menyen på bygdas spisesteder. Foredling av lokal mat står sterkt. Mathallen i sentrum er utsalgssted for lokalmat i Oppdal og regionen rundt. Ta turen innom og få en prøvesmak av både kjøtt, bakst og sjokolade. Bla til høyre for å se et utvalg av spisesteder i Oppdal:

Overnatting

Hotell med alle typer leiligheter og servering. Sentrum.

Bo eventyrlig til i hovedhus eller stabbur. Selvhushold og/eller servering. 7 km vest for sentrum.

Hotell med alle typer leiligheter og servering. Sentrum.

Leiligheter med kjøkken. Oppdal Skisenter, Stølen.

6 km sør for sentrum.