Gjevilvassdalen

Gjevilvassdalen

Det er ingen tvil om at det er vakkert i Gjevilvassdalen vinterstid. Det er heller ingen tvil om at langrennsfolket trives svært godt i denne dalen. Nå kan du gå i skispor nesten helt ut til Gjevilvasshytta, et supert turmål for store og små som er glad i å gå med ski på beina.

For å komme deg til skiløypene i Gjevilvassdalen kan du i år parkere på Grøtsætra, husk parkeringsavgift. Følg skilting mot Rauhovden, og fra Stangmyra er det godt skiltet mot de nye skiløypene utover dalen. Løypa er sammenhengende med unntak av to korte parseller og går nesten helt ut til TT-hytta Gjevilvasshytta, ca. 8 km en vei. Løypa er morsom og varierende. Når du får utsikt over Gjevilvatnet, setrene langsmed og fjellrekka i Trollheimen bak kjenner du roen senke seg. Det er ikke uten grunn denne dalen blir kalt vakkerdalen. 

En litt kortere tur kan være til Ormberget. En flott gapahuk med nydelig utsikt og mulighet for grilling står åpen til bruk for alle. 

For full oversikt over løypetilbudet: se skisporet.no

Gjevilvasshytta er kåret til Norges fineste DNT-hytte. I påska vil hytta være betjent helgene mellom vinterferie og påske: 11.00-16.00. Påske: 11:00-16:00.

 

 

Sjekk ut steder i nærheten