Gjevilvassdalen

Gjevilvassdalen

Det er ingen tvil om at det er vakkert i Gjevilvassdalen på vinterstid, og her finner du hele 28 km med skiløyper. Du kan gå i skispor nesten hele veien ut til Gjevilvasshytta, som anses som et supert turmål for store og små som er glade i å gå på ski. 

Slik kommer du deg til skiløypene

For å benytte deg av skiløypene i Gjevilvassdalen, kan du velge å parkere enten på Grøtsætra som ligger et stykke inn i Skardalen, eller ved Osen, som anses som starten av Gjevilvatnet. NB! - begge veiene er bomveier. 

Dersom du velger å parkere på Grøtsætra følger du skilting mot Rauhoven og videre mot Gjevilvassdalen fra Stangmyra. Løypa er sammenhengende med unntak av to korte parseller og går nesten helt ut til Gjevilvasshytta. Løypa mer morsom og varierende og er på ca. 8 km en vei. Når du får utsikt over Gjevilvatnet, setrene nede i dalen og fjellrekka med Gjevillvasskamban i bakgrunnen, da kjenner du roen senke seg. Dersom du ønsker en kortere tur, kan du ga Ormberget som turmål. En flott gapahuk med nydelig utsikt og muligheter for grilling. Gapahuken står åpen til bruk for alle. 

Dersom du ønsker å parkere i Osen kan du gå strandløypa utover mot Gjevilvasshytta. Løypa betraktes som ei lavterskelløype som passer for enhver, med lite kupert terreng. Her er det perfekt å ta med barna på tur, nybegynnere eller andre som liker flatere skiløyper. Det er ca. 8 km til Gjevilvasshytta hver vei.

Flere skiløyper i Gjevilvassdalen

- Strandløypa ca 8 km til Gjevilvasshytta. Slak og ukupert løype som passer alle. 

- Gjevilvassløypa ca. 8,7 km + 2 km fra Grøtsætra skistadion til Stangmyra. Dette er en fin løype som passer de fleste. 

- Stølsløypa ca. 4,1 km, er en litt mer utfordrende løype med litt mer oppover og nedoverbakker. I denne traseen ligger også Vassosberget Viewpoint. 

- Ormbergløypa ca. 1,2 km, er ei veldig fin løype med flott utsikt. Vi anbefaler å ta turen innom gapahuken på Ormberget Viewpoint. 

- Svadalsløypa ca. 4,1 km, er ei flott høyfjellsløype. Fra denne kan du gå videre til Nerskogen, Gjevilvassporten/Skaret eller til Solløypa/Grøtsætra skistadion. Pass opp for reinsdyrsflokken på denne løypa, vis turvett og hensyn. 

 

For full oversikt over løypetilbudet: se skisporet.no

 

Sjekk ut steder i nærheten