Det er enkelt å reise til Oppdal, den sørligste kommunen i Trøndelag. Tog og buss stopper i sentrum. Hovedferdselsåra E6 fra sør til nord gjennom Trøndelag og Rv70 fra vest, møtes i Oppdal sentrum. Kommunen grenser mot Dovrefjell-Sunndalsfjella Nasjonalpark og Trollheimen landskapsvernsområde.

Avstander til Oppdal:
Oslo: 396 km
Trondheim: 119 km
Molde: 156 km
Kristiansund: 172 km
Ålesund: 289 km
Åre, Sverige: 281 km

Reiser du med bil:

Oppdal er et knutepunkt mellom nord, sør og vest. Kommer du fra Oslo eller Trondheim, kjører du E6 til Oppdal. Kommer du fra Vestlandet kjører du Rv70.

Reiser du med tog:

Dovrebanen mellom Oslo og Trondheim stopper i Oppdal sentrum. Vil du videre vestover, bytter du til Raumabanen på Dombås, 1 time sør for Oppdal. Vil du videre østover bytter du til Trønderbanen på Støren, 1 time nord for Oppdal.
Fra Skysstasjonen kan du fint trille kofferten rett inn på hoteller i Oppdal sentrum for overnatting.

Sjekk togforbindelse og kjøp togbillett her:

Reiser du med buss:

Du kommer deg fint til og fra Oppdal med buss. Finn bussruter for gjeldende sesong på atb.no
Eller på en-tur.no

Taxi og leiebil i Oppdal:

Kommer du til Oppdal med buss eller tog, er det praktisk for videre opphold å leie bil hos AVIS, eller benytte seg av Oppdal Taxi. Begge har lokaler vegg i vegg med Skysstasjonen.

Oppdal Taxi: Tlf.: 72 42 12 05
Avis Oppdal: Tlf.: 73 19 67 10

Oppdal så klart

Oppdal ligger lengst sør i Trøndelag fylke. Kommunen består av store fjellområder, og grenser til friluftsområdene Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark og Trollheimen landskapsvernområde. Gjennom hele kommunen fra sør til vest renner elva Driva.

Siden Oppdal bygde den første skiheisen i Hovden 1953, har Oppdal vært vertskap for turister fra inn og utland. Et par ti-år senere lanserte bygda slagordet ”Oppdal så klart”. Oppdalinger er et fjellfolk. Vi stikker oss ikke fram og roper høyest, men akkurat når det gjelder å vise fram bygda vår, klapper vi oss selv på skulderen. Vi trives i vertskapsrollen, og ønsker hver en gjest velkommen til bygda vår.