Moskussafari på Dovrefjell
©Sigbjørn Frengen, Oppdal Safari

Moskussafari på Dovrefjell

Opplev moskusen i sitt rette element, med erfarne guider som ivaretar både dine og dyrenes ønsker på en trygg måte. Dovrefjell Nasjonalpark er det eneste stedet i Norge, og et av få steder i verden, hvor det bor moskus, og Oppdal Safaris guider vet hvor moskusen befinner seg til nesten enhver tid. Bli med på en guidet gruppetur for å se moskus og fantastisk natur.

Det er nærmest moskus-garani på disse turene, og du vil få mulighet til å forevige et møte med det forhistoriske dyret, på god avstand. Har du noensinne sett en stor brun stein røre på seg? Sannsynligvis ikke, men det er slik det første møtet med moskusen ofte fortoner seg. Det store og fredelige dyret, på opptil 400 kg, blender perfekt inn med omgivelsene, og det er først når den rører på seg at man forstår at det er en moskus. Noen ganger møter man også reinsfyrflokker og fjellryer i løpet at de guida turene. 

Guidene er kunnskapsrike og tar dere med på en tur gjennom plante- og dyrelivet i nasjonalparken, som preges av spesielle bergarter og botaniske perler. En fantastisk og unik naturopplevelse som passer for alle som er i normal fysisk form!

Kontakt Oppdal Safari for påmelding.

Nedre aldersgrense er 7 år for turglade barn.

Vanskelighetsgrad: Moderat

 Varighet: Ca 5-7 timer fra oppmøte

Oppmøteplass: Oppdal stasjon kl. 10.00 (eller Dovrefjell etter avtale).

Rastepause med kaffe.

Bekledning: Gode tursko, kle deg etter været (se værmelding)

Ta med en god nistepakke og noe å drikke

(Moskussafari i vinterhalvåret bestilles direkte).

 

Sjekk ut steder i nærheten