Skaret
©Martin I. Dalen

Skaret

Skaret, Skardalen eller høgst Skaret som det også kalles, er et av de mest snøsikre områdene Oppdal har å by på. Her er det ofte at skisesongen både startes og avsluttes. 

Ønsker du nypreppa skiløyper, av høyeste kvalitet, tar du med deg familie eller venner og drar på skitur i Skaret. Eller hva med å ta en treningstur alene? I denne flotte snøsikre dalen finner du langrennsløyper allerede fra november og langt ut i påsketider i april. Det har også hendt ved noen tilfeller at skiløypa har blitt tråkket opp ved store snøfall allerede i slutten av oktober. 

Her møtes både store og små skigåere i løypene, og stamløypenettet er koblet sammen med løypene som går mot grøtsetra og videre til Oppdal sentrum, eller så kan du gå videre til nerskogen i motsatt retning. Du kan også gå opp til lunddalen, og videre oppover dalen til Bårdsfjellet.  Det er en tur som muligens passer bedre på fjellski enn på langrennski. Du kan også gå til porten eller grøtsetra som fører ut til gjevilvassdalen. Grøtsetra er et enkelt valg dersom du er litt sulten, for der selges det nydelige vafler og varm drikke. 

Til Skaret parkering:
Kjør Rv70/Sunndalsvegen ca 7 km. Ta av og kjør Nerskogvegen 8 km. Turen starter fra Skaret p-plass. Husk å betale parkeringsavgift.

Sjekk ut steder i nærheten