Besøkssenter villrein

Besøkssenter villrein

Ved Besøkssenter villrein på Hjerkinn ønsker vi å gi deg en opplevelse av villreinfjellet. Her kan du lære om det fascinerende urdyret gjennom den nye utstillingen vår og uteområdet like ved E6, eller ved å gå stien opp til utkikkspunktet viewpoint SNØHETTA.

Attraksjonene er åpne døgnet rundt i sommersesongen, og både attraksjonene og aktivitetene er gratis for alle.

Sommeren 2021 åpnet vi vår nye utstilling på Besøkssenter villrein! 
Kom innom og bli kjent med dyret som var livsviktig for våre forfedre i mange tusen år. Her kan du studere både en utstoppa rein og et ekte skjelett, begge av dyr som har streifet i fjellene like ved. Lær om de mange finurlige egenskapene reinen har, og få et innblikk i villreinens historie og hva slags utfordringer den møter på i dag. 

I uteområdet har vi ulike rekonstruerte fangstinnretninger, som gir deg mulighet til å forestille deg hvordan fangst foregikk lenge før vi hadde kuler og krutt. Og lurer du på hva slags fasiliteter de som måtte ferdes over Dovrefjell til fots eller på hest hadde? Ta en titt innom sælehuset, som er en kopi av husene som ble bygd for å gi ly til reisende.

Onsdag-søndag 7. juli-1. august kan du prøve deg som bueskytter eller bli med på guida runde i utstillinga og uteområdet.
Bueskyting: kl. 11.00
Guida tur: kl. 12.00
Det vil også være mulig å bli med på aktivitetene utover disse tidspunktene, så framt vi har kapasitet.

 

Besøkssenter villrein sitt utkiktspunkt, viewpoint SNØHETTA, gir alle muligheten til å oppleve fjellet! Det tar deg bare 20-30 minutter å følge den 1,5 km lange stien opp til utkikkspunktet. Informasjon ved starten og underveis gir deg innsikt i natur- og kulturhistorien på Dovrefjell. 

 

Info for sommeresesongen 2021:

For å sikre at du og dine får en trygg og god opplevelse hos oss, har vi følgende smitteverntiltak: 

- Alle må sprite hendene før de går inn i bygget.

- Mellom kl. 10.00 og kl. 15.00 blir grupper på 10 og 10 ønsket velkommen inn av vår naturveileder. I perioder med mange besøkende vil hver gruppe få tilbringe 5 minutter inne i bygget.

- Utenom betjent åpningstid skjer inngang på eget ansvar. Det er opp til hver enkelt å overhold avstandskravet på én meter. Ved mye besøk oppfordrer vi til å bruke kort tid innendørs slik at andre besøkende også får inn å se.

Åpningstider: 
10. juni -17. oktober.
Resten av året er vinterstengt.