Bortistu Gjestegard i Trollheimen
©Sven-Erik Knoff/fotoknoff.no

Bortistu Gjestegard i Trollheimen

BORTISTU GJESTEGARD I TROLLHEIMEN

Innerst i Storlidalen finner du idylliske Bortistu Gjestegard, der veien tar slutt - og alt begynner. Siden slutten av 1800-tallet har det blitt tatt imot gjester som har søkt rekreasjon i de vakre fjellene, overnatting og god mat. Her er du velkommen til minnerike opplevelser i Trollheimen - i takt med naturen, fjellet og årstidene. 

Bortistu gjestegard er stolte bærere av en 130 år gammel tradisjon med varmt vertskap og gjestfrihet. Historien om Bortistu startet allerede i 1648, da fjellgarden ble etablert innerst i Storlidalen. Den dag i dag er det ikke bare overnatting gjestegarden byr på, men også en tradisjonsrik ramme for kurs og konferanse, bryllup, selskap og hytteutleie. Alltid med mulighet for å nyte Bortistu’s prisbelønnede, egenproduserte lokalmat, på bestilling. Du er velkommen til å overnatte, men også til å besøke Bortistu som dagsturgjest. Om sommeren serveres det smørbrød, vafler med sunndalsgraut, iskrem og ferske bakevarer. Se vår www.bortsitu.no for åpningstider for sommerkafé.

Bortistu driver også gårdsutsalg - Bassturøkt lammelår får du nemlig kjøpt hele året. Kjøttet er lettsaltet og røykt, ved bruk av einer i Bortistu’s gamle røykhus, Bassto. Dette særegne huset er fra 1850. Prosessen med å røyke lammelår er rent håndverk; den er møysommelig utviklet for å oppnå en balansert, mild og unik røyksmak, aroma og mørhet. Oppskriften er en velholdt hemmelighet. Ellers i gardsutsalget finner du Magdas Sviskegrøt, som inneholder byggryn. En nydelig dessert. Og ikke minst kokkens flatbrød med sesamfrø. Alle produkter er også til salgs hos Oppdal smak og behag og Coop Mega.

Ønsker du å leie Bortistu til arrangementet ditt, passer de godt for grupper med mellom 10-70 personer. Ved større selskap er det plass til om lag 100 gjester til bords. Bortistu stekker seg langt for at hver enkelt gjest skal føle seg hjemme, enten besøket er for naturopplevelser, familiesammenkomster eller strategisamlinger. 

Besøker du Bortistu for naturen, hjelper Bortistu deg godt på vei for å sikre deg en best mulig opplevelse. Du kan nemlig leie deg sykkel, sykkelvogn til barn samt turkajakk, så slipper du å fylle opp bilen! Turkajakkene ligger nede ved elva Lona, og årer og redningsvester fås ved henvendelse Bortistu. Langs stillelva Lona kan du padle og nyte omgivelsene, og etter hvert padle ut på Ångardsvatnet. En fin badestrand er det i vestenden på vannet også.

Det er et mylder av godt oppmerkede løyper både sommer og vinter, og vertskapet i Bortistu hjelper deg med å finne den turen som passer for deg. 

I tillegg til utendørsopplevelser kan du også nyte behagelige og komfortable innendørsopplevelser. For eksempel Whiteheart retreat arrangeres tidvis i løpet av året spennende reise i yin-yoga og breathwork, av den erfarne yogainstruktøren Lena Lihaug og sertifisert instruktør i Wim Hof-metoden Synne Øiamo. De guider deg også til slutt gjennom isbading om vinteren, og kaldbading om sommeren i denne retreaten.

Fasiliteter
  • Klassifisering
    • Norsk Økoturisme

Sjekk ut steder i nærheten