Bortistu Gjestegard i Trollheimen
©Sven-Erik Knoff/fotoknoff.no

Bortistu Gjestegard i Trollheimen

Innerst i Storlidalen finner du eventyrlige Bortistu Gjestegard, omkranset av selveste Trollheimen. Der veien tar slutt - og alt begynner. Vertskapet leier ut sykler, kajak, fiskeutstyr og sup-brett. Her kan du bo landling og spise kortreist gourmet-mat. Et perfekt utgangspunkt for gode feriedager.

Hit kommer du som ønsker å bo tettest på naturen, med et mylder av godt oppmerkede turstier både vinter og sommer innover i Trollheimen. Gjestene har funnet veien hit siden 1880-årene. Garden har vært i familiens eie det siste århundret, og kost og losji har stått sentralt siden da. 

UTSTYRSUTLEIE
I stedet for å fylle opp bilen; fyll ferien med opplevelser!

Hos Bortistu kan du leie;
- supbrett
- fiskeutstyr
- robåt
- kajakk
- sykkel
- barnesykkelvogn

TURELDORADO
Garden ligger omkranset av en fjellrekke du nesten mister pusten av. Området i Trollheimen er et tureldorado både sommer og vinter. Les om flere turtips i Storlidalen

SOMMERKAFÈ
Kommer du hit på dagsbesøk er du velkommen til vår kafé med oppsmurt, vaffel med sunndalsgrøt, småis, boller, kaker etc.

Åpningstid: 14. juni til 15. august
Onsdag til søndag kl 12-17

RESTAURANT
Restauranten holder åpent i sommer også for dagsturister. Sommermenyen vil rullere fra uke til uke. Vi serverer husmannskost av lokale råvarer. Som oftest står også vår spesialitet bassturøkt lammelår, som også kan bestilles hele året fra vår nettbutikk.

Åpningstid: 14. juni til 15. august
Onsdag til søndag kl 15-20

GÅRDSUTSALG
Bortistu sin spesialitet er bassturøkte lammelår, fra lam beitet i selveste Trollheimen. Kjøttet er lettsaltet og røykt ved bruk av einer i Bortistus gamle røykehus, Bassto. Dette særegne huset er fra ca 1850. Prosessen med å røyke lammeår er rent håndverk, og er møysommelig utviklet for å oppnå en balansert, mild og unik røyksmak, aroma og mørhet. Oppskriften er en velholdt hemmelighet. Lammelår, sviskegrøt med byggryn, og kokkens flatbrød med sesamfrø får du også kjøpt i Bortistu. Bestill fra gårdsutsalget her:

OVERNATTING
Overnattingskapasiteten er på 72 sengeplasser fordelt på 28 rom og 2 hemser. I tillegg kan du leie hytter og småhus med selvhushold.

 

Sjekk ut steder i nærheten