Stølen og Vangslia – fine startpunkt for barna. 

Stølen har lett tilkomst fra parkeringsplassen til barnebakken, og er mange småbarnsfamiliers favoritt. Her er bakkene slake og barnevennlige. Barneheisen er enkel, og hyggelige ansatte hjelper barna med å ta heisen. 200 meter nedfart er akkurat passelig for de minste. Her kan barna få føle på mestringsfølelsen ved det å kjøre på ski.

I Vangslia finnes et barnebånd og et lite område å prøve skia for de aller minste som har slålomski på beina for første gang. Det øvrige barneområdet er større enn i Stølen, men også brattere, lengre og mer teknisk. For den viderekomne gir denne løypa mye fart og moro!

Vi oppfordrer også etterhvert til å utforske hele Oppdal Skisenter med barna. Her er følgende tips for å gjøre dagen optimal for hele familien.:

1: Barnebakken i Vangslia
En fin bakke å begynne med for alle barn. Elementer i løypa som små rails og hopp, tunnel og dyr. Vikingeskogen på østsida av barnebakken er morsomme utfordringer for viderekommende barn.

Ferdighetsnivå: Delvis bleietørr, kakao bør ikke være langt unna.

2: Terrengparken i Vangslia
Det er ingen tvil om at parken er fluepapiret som alle barn tiltrekkes av. Den ligger i trygg nærhet, og dermed god synlighet fra heisen. Parken byr på det meste som er gøy; hopp og rails i ulike størrelser.

Ferdighetsnivå: Masing om hettegenser i bakken –  som de store kidsa har.

De fleste helger er det arrangert morsomme barneskisrenn i Oppdal Skisenter

3: Vestsida av Vangslia
Når stolheisen Håkerekspressen er i drift, åpner det seg nye muligheter på vestsida av Vangslia. Både selve løypa, men også skogsområdene på begge sider av denne, byr på leken skikjøring. Tips: Parker nederst i Vangslia, kryss jorden på nedsiden av hyttefeltet. Da unngår u å bli svett i busserullen før skikjøringa.

Ferdighetsnivå: Mor og far begynner å bli femte hjul på vogna.

4: Solo parkkjøring
Når barna begynner å bli relativt trygg på heiskjøring er mor og far overflødig og kan begynne å tenke litt på seg selv igjen. Ta turen helt til topps i Vangslia, og kjør (forhåpentligvis) pudder på vestsida, før du svinger innom parken og ser hvordan det står til med junioren.

Ferdighetsnivå: Masing om GoPro

5: Kilometersluket
Når barna begynner å bli skikkelig god på ski, kjører dere mellom alle anlegg. Det er mange morsomme ruter mellom de 4 anleggene, utforsk og spis kilometer som drops!