Nå kan du trygt komme deg på toppen av Snøhetta, med guide fra Oppdal Safari! Vi har gjort det enkelt for deg og satt sammen en pakke med tur til Snøhetta og overnatting i Oppdal.

Har du kjørt over Dovrefjell i bil eller med tog, har du garantert sett det majestetiske fjellet. Snøhetta er en av Norges mest kjente topper og har med sin historie gjort at mange nordmenn mener Snøhetta burde vært Norges nasjonalfjell. Turen går fra Snøheim og opp til Stortoppen (2286 moh), om været spiller på lag svipper vi også bortom midttoppen for å få en følelse av det luftige stupet som går rett ned i gryta. Guiden er fjellvant og kunnskapsrik, og byr på godt selskap, lokalhistorie om både Snøhetta, menneskets historie på Dovrefjell, geologi, botanikk, moskus og reinsdyr. Det blir også servert en kaffeskvett og noe attåt. Turen anslås til å vare ca 6-8 timer for folk i moderat kondisjon. Det er mye stein på turen, så vi anbefaler gode sko med stiv såle.

 

Skyttelbuss på Snøheimvegen
Det er kun skyttelbuss som får lov til å kjøre inn til Snøheim, hvor turen til Snøhetta starter. Foto: Martin I. Dalen

Turfakta: Stigningen er på 800 høydemeter og distansen ca 12 km t/r. Maks antall deltakere på turen er 12 stk.

Bekledning/utstyr:  Lue, votter, skjerf, skalljakke, vindtett bukse, varm genser/tynn dunjakke, gode fjellsko, sitteunderlag, mat og drikke, samt evt. regnklær. Husk at i fjellet skifter været fort, og erfaring tilsier at man bør heller ta med for mye klær enn for lite.

Oppmøte: Oppmøte utenfor inngangen til Snøheim Turisthytte. Avgang derfra klokken 09.30. Guiden kjører fra Oppdal turistkontor kl. 07.30. Dersom noen ønsker skyss fra Oppdal til Hjerkinn koster dette 70 kr. per pers. hver vei, og må avtales på forhånd. Bussbillett fra Hjerkinn til Snøheim kommer i tillegg.

Passer for: Friluftsfolk, familier, personer i moderat kondisjon. Fra 10 år. Det er mye stein og ur, og deltakerne må være forberedt på litt kliving.

Dato: Hver lørdag fra 17. juli t.o.m 21. august.

Varighet: 6-8 timer