De heisnære områdene i Oppdal byr på frikjøring du skal lete lenger etter. En av landets beste og mest profilerte skikjører, deler sine hemmeligheter. Tror vi.

Liker du frikjøring kommer du til Oppdal

Eirik Finseth har figurert i internasjonale skimagasin og vært med på store filmproduksjoner. Men det er i Oppdal det hele startet for skigeniet. Eirik er oppvokst et steinkast fra skiheisen, og utforsket snøen utenfor løypa lenge før han begynte på barneskolen. Han kjenner området bedre enn sine egne bukselommer, og vet hvilke steder du må sjekke før afterski.

PARADISET HOVDEN

– Jeg har en spesiell forkjærlighet for Hovden. Fra sentrum kan du faktisk tusle opp dit uten å være avhengig av bil. Det er det naturlige utgangspunktet, lite kø og stolheis. Og kanskje den beste heisbaserte frikjøringa i Norge. Den gamle Bjerkeløypa på østsida av stolheisen, preppes ikke lengre, og byr på super løssnøkjøring rett etter snøfall. Jeg liker å starte med det som ikke er så eksponert og seriøst, og nærme meg litt forsiktig.

Ellers er det mye spenstig småkjøring som er fin rett under heisen. Vestsida er bratt skogskjøring, og selv om den også krever gode skiferdigheter, kan den kjøres uansett vær og sikt. Og du ramler bestandig ned på transportløypa under, som mater tilbake til heisen. Selv om det kan være stor skredfare her også, er det mindre seriøst enn i Paradis, og man får en god indikasjon på snøstabiliteten før man eventuelt beveger seg over dit.

Paradis er for de viderekommende. Her kommer du over tregrensa, og du har klipper og bratt helning. Det krever erfaring, kunnskap og forsiktighet. Dette er en smak av skikkelig storfjellskjøring. Skogen nedenfor er glissen og fin å kjøre på ski i, men vær oppmerksom på at det er en grunn til at den er det, nemlig hyppige skred som feier nedover skogen. Det er lurt å nærme seg dette området gradvis, og starte ute på Paradisryggen mot Stølen og jobbe seg innover. Den delen som ligger nærmest heisen, vest for klippebåndet, kalles ofte Nirvana.

LEK I ÅDALEN

– Når Hovden er blitt oppkjørt, trekker folk til Ådalen. Du ser over på frikjøringa i Ådalen fra toppen av Hovden, og har god kontroll på forholdene. Enkelte luringer vil selvfølgelig dra rett over i Ådalen fra morgenen av, det behøver heller ikke å være så dumt.

Her kan du finne den gode feelingen med store svinger i Studenthenget på østsida, eller tøffe deg i vestsida, som har mange muligheter og sporvalg, og steiner og klipper som byr på muligheter til å vise seg fram. Men ikke glem at alt er synlig fra heisen. Det er små marginer mellom å sikre seg en date på afterski, og gjøre seg til latter for hele kompisgjengen.

Rennene ned i Skarbekkdalen samler opp bra med snø, de er bratte og artige. Det betyr selvsagt at de også kan være farlige. Ikke bare ferdighetsnivået, men også vurderingsevne og selvinnsikt bør være i orden. Den nederste, Pezrenna, er kanskje den artigste. Men å kjøre denne uten stans krever ferdigheter. Mange har gått på en smell her.

Å KJØRE UTENFOR PREPARERTE BAKKER KAN VÆRE FARLIG. HER ER EIRIKS TIPS FOR Å GJØRE DET LITT TRYGGERE

Bruk hodet! Litt kritisk vurderingssans skader ikke. Dette er regel nummer én. Hvis du er usikker; ikke kjør! 

Mange som kjører løssnø på Oppdal er gamle rever med høyt kompetansenivå. At det er satt førstespor vil ikke si at det er trygt å kjøre et sted – ta egne vurderinger. 

Se på skredvarselflaggene i bunn av heisen, og spør deg gjerne fram hos skipatrulje og lokale.

Skal du kjøre frikjøring er skredsøker og sekk med søkestang og spade obligatorisk. 

Ta skredkurs! 

OG HUSK: Det er tøffere å kunne kjøre nye linjer neste dag, enn på død og liv skulle sette førstesporet! 

Sjekk alltid skredfaren på varsom.no før du drar på ski!

Frikjøring i heisnære områder i Oppdal. Foto: Martin I. Dalen

VARIANTER I VANGSLIA

– Vangslia har også gode frikjøringsmuligheter, men her er det vanligvis mer folksomt. Både parkering og heiskø kan by på litt stress. Selv liker jeg å kjøre over hit fra Hovden. Og her har jeg et hemmelig tips. På tur over kan du bikke ned mot elva Skjørdøla før transportløypa krysser bekkdalen. Men pass på, det må være såpass ut i sesongen at bekken er islagt og nedsnødd.

Vestsida i Vangslia er kjempefin og åpen. Super cruising, oversiktlig og samtidig mindre rasutsatt og eksponert. Bortsett fra enkelte korte brattheng, som en bør være observant på. Henget over Solheisen, kalt Solhenget, er også fin cruising, og her blåser det inn snø selv på ganske små snøfall, og gir ofte gode forhold. Vil du ha litt ekstra lengde kan du både gå opp på Vangshøa og få ekstra cruisesvinger, eller du kan forlenge åket med å bikke deg ned i bekkdalen rett øst for Solheistraseén. Det gir et veldig bratt skogskledt heng, med fine glenner.

OUTSIDEREN STØLEN

– Stølen er ikke kjent for løssnøkjøring, men har faktisk ukjente muligheter. Skogskjøringa, spesielt vest for heisen er slett ikke dum, og får tidlig såle. Dessuten er Stølen som regel åpen uansett vær. Rennene på østsiden av Garådalen byr på korte, men interessante åk. Her finnes kupert skogskjøring med mulighet for hopp og andre artigheter nedover bekkdalen til bunnen av den.

Mest interessant med utgangspunkt i Stølen er en superklassiker. Hit kommer man ved å stake seg rett østover fra toppen av Fjellheisen. Da kommer en til Kinnpikløypa. Et stort, åpent område med storfjellskjøring og mange linjevalg som går over i en gammel uthugd trasé laget for utfor i sin tid. Den ender opp langt øst på Gamle Kongevei. Her er der taxi tilbake som gjelder, og taxinæringa i Oppdal skal være godt kjent med henteplassen.