Det handler om stillheten, roen og spenningen. Om å komme tett på naturen. Tid nok til å bare la klokka gå. Oppdal har raust med fjellvatn du kan fange fisk i. Ta med deg fiskestanga og stikk til fjells.

Besøker du Oppdal bør du ta med deg fiskestanga. Det trenger likevel ikke å være så enkelt å vite hvor det er størst mulighet for å få napp på kroken. Leder av Oppdal Jæger- og fiskarlag, Erik Gunnar Fagerhaug kjenner fiskeplassene i Oppdal bedre enn de aller fleste. I flere tiår har han vært ivrig fisker, og her deler han sine innertier-tips:


1. Kaldvellsjøen

2,5 timer lang anmarsj fra Kongsvoll mot vest, innover Stroplsjødalen. Kaldvellsjøen er et flott fiskevann med fin ørretbestand. Ta med slukatang fluestang eller oter. Markfiske i bekken er mulig.  Vær oppmerksom på at det er moskus i området,spesielt på vestsida. Om telting sett teltet oppe på ryggen mot vannet så moskusen kan passere fritt bak. Fiskekort i Opdal jæger- og fiskarlag. Fåes kjøpt hos Inatur.no eller sportsbutikker,inkl. Kongsvold fjeldstue.

Det er gode muligheter til å få stor ørret i Kaldvellsjøen i følge fiskeekspert Erik Gunnar Fagerhaug.

2. Elgsjøen

Flott fiskevann sørøst for Oppdal. Kjør opp Vinstradalen fra Driva inn mot Vetlevonin. Det tar litt over en time å gå inn til Elgsjøen. Dette er ett av Oppdals beste fiskevann, her kan du bruke oter, fluestang eller markstang i innløpselven om fisket er vanskelig i den store sjøen. Det er mulighet for å leie Opdal Jæger- og fiskarlags hytte,samt båt med garnfiske her. Fiskekort kjøpes hos Inatur.no, sportsforretninger i Oppdal, Kongsvoll eller Dalholen bensinstasjon i Folldal.

3. Driva 

Elva som snor seg fra gjennom hele Drivdalen og helt ned til Sunndal kommune. Driva var på 1960-tallet Norges tredje beste laks- og sjøørret elv, men er i dag stengt med sperre i Sunndalen grunnet parasitten gyrodactylus salaris. Likevel er det flotte muligheter for å ta stor elveørret her. Om du får en sjøørret på kroken så må du etter beste evne sette den tilbake i elva. Fiskekort kjøpes hos Inatur.no og sportsforretningene i Oppdal.

NB. Alt fiske i Driva nedenfor Magalaupet er inntil videre forbudt.

Fjellørret på rad og rekke. Foto. Erik Gunnar Fagerhaug

4. Skarvatnet

Isfiske er en populær aktivitet i flere vann i Oppdal. Skarvatnet har en flott bestand med ørret og røye, og her kan du fiske både sommer og vinter. Vatnet ligger nordvest for Oppdal, følg Nerskogsveien for å komme hit. Fiskekort Oppdal Bygdealmenning, Inatur.no og sportsforretningene i Oppdal.

5. Orkelsjøen/Vesleorkelsjøen/Unndalsvatnet

På en dagstur har du muligheten til å besøke alle disse fiskevannene. Dette er legendariske vann med flott fisk. Det er muligheter for å leie hytter fra Oppdal Bygdealmenning ved disse tre vannene, hvilket er en fordel om man ønsker båt og garnfiske. Fiskekort kjøpes hos Oppdal Bygdealmenning, Inatur.no og sportsforretninger i Oppdal. Alle de tre vatnene ligger øst for Oppdal. Fra Oppdal sentrum følger du Orkelsjøvegen. Orkelsjøen er det nærmeste med ca. 30 minutters kjøretid.

6. Stroppla/Kaldvella

Hele strekningen med de elvene fra Kongsvoll til turisthytta Reinheim kan by på flott fiske. Ta turen langs dette fantastiske vassdraget som ligger midt i Dovrefjell. Prøv spinner, mark eller flue. Fiskekort kjøpes hos Inatur.no, Opdal Jæger- og fiskarlag, Kongsvold fjeldstue eller sportsforretninger i Oppdal, samt Dalholen bensinstasjon i Folldal.

Fantastisk elvefiske i Stropla i Oppdal. Foto: Erik Gunnar Fagerhaug

7. Gjevilvassosen

Lett tilgjengelig og idyllisk fiskeplass ved Gjevilvatnet. Fra Oppdal sentrum følg RV 70 vestover mot Festa, og ta av til Gjevilvasshytta. Parker ved osen av Gjevilvatnet. Her kan du både få ørret og røye ved elveosen. Meget stor sjanse for fangst både for voksne og barn, slik er denne plassen et mekka for barnefamilier. Fiskekort kjøpes hos Inatur.no, Oppdal Bygdealmenning, sportsforretninger i Oppdal, samt Gjevilvasshytta.

Finn ut mer om fiskekort og fiskevatn

Kart over fiskevatn i Oppdal finner du hos Oppdal Bygdealmenning.

Få oversikt over hvor fiskevatna ligger, hvor du kjøper fiskekort og viktige datoer for fisking hos Oppdal Bygdealmenning

Oppdal har mange fjellvatn du kan prøve fiskelykken i, husk fiskekort! Foto: Martin I. Dalen

Ønsker du å fiske i fjellvatn lengst sør i Oppdal kommune, øverst i Drivdalen og mot Dovrefjell? Sjekk vatn og fiskekort her.

Fiske i Gjevilvatnet. Foto: Rønnaug Nyrnes

Fiske ørret og røye i fjellvatn og elver på Dovrefjell og Trollheimen. Kjøp Lønsetkortet og se kart her.