Vi har samlet lokale nettbutikker som gir deg en bit av Oppdal, uansett hvor du befinner deg. Kun et tastetrykk unna.

NATUREN OPP PÅ VEGGEN

Fotograf Vegard Antonsen bruker timevis i naturen for å fange lyset og været i oppdalsfjella, eller kvitreven når den nysgjerrig titter opp fra bak en stein. I tillegg til utstillingslokalet på Aunasenteret, kan du også bestille bildene rett hjem til deg fra nettbutikken. Kanskje finner du akkurat det bildet du vil ha på din vegg.

Keramikk fra Norigard Bruk. Foto: Yngvild Norigard

HÅNDLAGET OG DREIET

Keramiker og brukskunstner Yngvil Norigard er egentlig interiørarkitekt, men ville for gøy prøve dreieskiva til sin mor for noen år siden. Forsøket endte opp med eget utsalg og verksted på gården. I nettbutikken finner du frokost/middagservise, skåler og oppheng. Hun finner inspirasjon til farger, form og utsmykking i lokalhistorien, naturen og Oppdalsmuseet. Nettbutikken er åpen 24/7 for å taste hjem keramikk fra Oppdal.

Bortistu Gjestegård ligger i Oppdal kommune i naturskjønne omgivelser innerst i Storlidalen og i hjertet av Trollheimen.

LAM I POSTEN

Kan årets julegaveide være en 100% naturlig matopplevelse fra Trollheimen? Bortistu Gjestegard sin signalrett  bassturøkt lammelår er røyket i en 170 år gammel basstu. I nettbutikken kan du handle hjem flere produkter av lam som utelukkende har beitet i Trollheimen. Også tante Magdas sagnomsuste sviskekompott. Produktene kommer med oppskrift.

Jo-sætra produkter tryller frem smaker fra fjell og skog i oppdalsnaturen.

SMAKEN AV OPPDAL

Har du prøvd akevittgele, kreklingbrus eller helsebringende chaga-te? Inger og Arne i Jo-sætra er lidenskapelig opptatt av lokalprodusert mat. Inger bruker sommer og høst på å sanke ingredienser i Oppdalsnaturen og tryller fram smaker du blir hektet på. Kjøttproduktene er det Arne som står for. Spekepølse, pinnekjøtt og fenalår, men dyr som får den beste forpleining med lang sesong i fjellområdene rundt Oppdal. Nettbutikken har gode forklaringer til hvert lokalt produkt.

Ski-avdelingen på VPG, en godtebutikk for skiinteresserte.

BRATT FRILUFTSLIV

Er du interessert i toppturer, skikjøring, klatring, kort sagt alt som går enten opp eller ned og trigger adrenalinet, har du sikkert vært innom gjengen på VPG. Friluftsbutikken i signalbygget KRUX midt i sentrum. Butikken er en godtepose med ski, sykkel og turutstyr, og selges av ivrige brukere av utstyret. Det vises også i nettbutikken som er en av Norges største nettbutikker innen bratt friluftsliv.

SKIMAKEREN 

Ski og filosofi. Livstil og bærekraft. Det finnes to skiprodusenter i Norge. Den ene bor her. Skimaker Endre Hals har fått priser for sine skimodeller og produksjonsmåten. EVI er skimodeller i stadig utvikling. PROG er tilpasset kun deg og dine ferdigheter. Alle skiene er produsert i fjøset på gården på Lønset.

STRIKKEDILLA

Vi strikkere har etablert seg med en stor og kreativ garnbutikk i sentrum. Det hele startet med nettbutikken, og her sendes kvalitetsgarn i ull, alpakka, mohair, lin, bomull og bambus. Kjøp garn og oppskrift her, og strikk deg noe fint, som nesten kan kalles «fra Oppdal».

Galleri Mali lyser opp i 1 etg i Domus. Foto: Visit Oppdal

OPPDAL PÅ VEGGEN

Med penselstrøk og blyantstrek maler Mali Anette Hoel situasjoner fra Oppdal, – eller fra livet uansett hvor en befinner seg både fysisk og mentalt. Treffende sitat gjør kunsten mer direkte og menneskene hun tegner har en helt særegen Mali-stil. Kunstneren har galleri i sentrum, men har i tillegg hatt nettbutikk i flere år. Nettbutikken er godt oppdatert med både print og oljemalerier.