Vi har samlet lokale nettbutikker som gir deg en bit av Oppdal, uansett hvor du befinner deg. Kun et tastetrykk unna.

OPPDAL – SMAK AV FJELL

Det sies det er trolldom i gresset på Oppdal. Den kan ikke ses. men den kan smakes. 7 lokale matprodusenter har gått sammen og du kan nå klikke hjem smaker fra Oppdal. Spekepølse, pinnekjøtt og bassturøkt lammelår, fra dyr som får den beste forpleining med lang sesong i fjellområdene rundt Oppdal. Grønnsaker og bakst og Magda sviskekompott til julemiddagen, alt kommer med oppskrift.

Galleri Mali lyser opp i 1 etg i Domus. Foto: Visit Oppdal

OPPDAL PÅ VEGGEN

Med penselstrøk og blyantstrek maler Mali Anette Hoel situasjoner fra Oppdal, – eller fra livet uansett hvor en befinner seg både fysisk og mentalt. Treffende sitat gjør kunsten mer direkte og menneskene hun tegner har en helt særegen Mali-stil. Kunstneren har galleri i sentrum, men har i tillegg hatt nettbutikk i flere år. Nettbutikken er godt oppdatert med både print og oljemalerier.

Keramikk fra Norigard Bruk. Foto: Yngvild Norigard

HÅNDLAGET OG DREIET

Keramiker og brukskunstner Yngvil Norigard er egentlig interiørarkitekt, men ville for gøy prøve dreieskiva til sin mor for noen år siden. Forsøket endte opp med eget verksted og galleri på gården. I nettbutikken finner du frokost/middagservise, skåler og oppheng. Hun finner inspirasjon til farger, form og utsmykking i lokalhistorien, naturen og Oppdalsmuseet. Nettbutikken er åpen 24/7 for å taste hjem keramikk fra Oppdal.

NATUREN OPP PÅ VEGGEN

Naturfotograf Vegard Antonsen bruker timevis i naturen for å fange lyset og været i oppdalsfjella, eller kvitreven når den nysgjerrig titter opp fra bak en stein. I tillegg til utstillingslokalet på Torgsentret, kan du også bestille bildene rett hjem til deg fra nettbutikken. Kanskje finner du akkurat det bildet du vil ha på din vegg.

Bortistu Gjestegård ligger i Oppdal kommune i naturskjønne omgivelser innerst i Storlidalen og i hjertet av Trollheimen.

LAM I POSTEN

Kan årets julegaveide være en 100% naturlig matopplevelse fra Trollheimen? Bortistu Gjestegard sin signalrett  bassturøkt lammelår er røyket i en 170 år gammel basstu. I nettbutikken kan du handle hjem flere produkter av lam som utelukkende har beitet i Trollheimen. Også tante Magdas sagnomsuste sviskekompott. Produktene kommer med oppskrift.

Ski-avdelingen på VPG, en godtebutikk for skiinteresserte.

BRATT FRILUFTSLIV

Er du interessert i toppturer, skikjøring, klatring, kort sagt alt som går enten opp eller ned og trigger adrenalinet, har du sikkert vært innom gjengen på VPG. Friluftsbutikken i signalbygget KRUX midt i sentrum. Butikken er en godtepose med ski, sykkel og turutstyr, og selges av ivrige brukere av utstyret. Det vises også i nettbutikken som er en av Norges største nettbutikker innen bratt friluftsliv.

SKIMAKEREN 

Ski og filosofi. Livstil og bærekraft. Det finnes to skiprodusenter i Norge. Den ene bor her. Skimaker Endre Hals har fått priser for sine skimodeller og produksjonsmåten. EVI er skimodeller i stadig utvikling. PROG er tilpasset kun deg og dine ferdigheter. Alle skiene er produsert i fjøset på gården på Lønset.

STRIKKEDILLA

Vi strikkere har etablert seg med en stor og kreativ garnbutikk i sentrum. Det hele startet med nettbutikken, og her sendes kvalitetsgarn i ull, alpakka, mohair, lin, bomull og bambus. Kjøp garn og oppskrift her, og strikk deg noe fint, som nesten kan kalles «fra Oppdal».