Hva med et døgn full av morsom action i fjellbygda Oppdal? Vi har satt sammen en pakke med raftingtur og zipline-park, inkludert ett døgn med overnatting.

I Trøndelag er det elva Driva som er den mest populære raftingelva, her har guider fra Opplev Oppdal raftet i over 30 år. De tilbyr 3 ulike turer, av ulik karakter og vanskelighetsgrad, slik at alle kan få oppleve rafting utifra sitt nivå.

Barne- og familietur: Ca 4 km lang og tar ca. 2 timer. Kl 10.30 søndag-fredag i juni, juli, august. Minste barna må være over 116 cm.
Går fra Raftingsenteret på Granmo Camping til Vollan. Etter oppmøte på Raftingsenteret skifter gjestene i garderobene. Her blir det gitt sikkerhetsbriefing og padleopplæring.
Helt i starten av turen får deltakerene prøvd seg i vannet. Turen starter med relative rolige stryk og store åpne partier gjennom den vakre Drivdalen, og de største strykene kommer i den siste delen av turen. De periodene vannføringen tillater det legges det inn hopping fra klippe. Jumprock er en populær klippe som gir barna sug i magen. Guidene legger inn så mye bading som mulig etter vannføring, temperatur og ønsker fra deltakerne!

rafting i elva Driva
Bli med på rafting i Oppdal! 3 ulike turer hver dag tilpasset ditt nivå, uansett alder. Foto: Visit Oppdal

Normaltur: Ca 14 km lang og tar ca. 3 timer. Kl. 10 og 14, mai-oktober. Barn fra 15 år og oppover.
Går fra Raftingsenteret på Granmo Camping. Etter oppmøte på Raftingsenteret skifter gjestene i garderobene. Her blir det gitt sikkerhetsbriefing og padleopplæring.
En variert og spennende raftingtur av middels vanskelighetsgrad. Turen starter rolig, og etterhvert passeres stryk med lokale navn som Pyramidesteinen, Hakka, Haikjeften, Brukarene, Vengavoll, Gammastryka, S-svingen. Mulighet for hopping fra klippe underveis.

Raftingbåt
Opplev Oppdal har raftet i elve Driva i over 30 år! Foto: Opplev Oppdal

Gråura: Ca. 6 timer. 18-års grense. Kl 10 søn-fre juli, august, september.
Denne turen er rafting på høyeste vanskelighetsgrad (lV-V), og er den ultimate raftingturen for de med raftingerfaring. Turen går fra Ishoel til Liahjell og inneholder stryk av ulik karakter og høg vanskelighetsgrad. Strekningen har utfordrende linjer og dette er teknisk krevende rafting – men vanvittig morsom og spennende. Inngangsstryket Storfallet er den første prøven… Denne inngangsporten kan minne om Hells gate fra Ringenes Herre. Minimum 8 deltakere per avgang. Deltakelsen krever at man har raftet tidligere, er svømmedyktig og har normal god helse.

Gutt som fester zipline
Oppdal Zipline-Park består av 8 liner over elva Driva. Dette er en morsom utfordring til hele familien! Foto: Martin I. Dalen

Pluss en tur i Oppdal Zipline-park!

Opplev Oppdals Zipline-park er en spektakulær aktivitet som gir deg et uforglemmelig eventyr. En trygg opplevelse som likevel vil pushe grenser for små og store!

Zipline-parken har 8 forskjellige taubaner og et opplæringsområde. Disse er ca. 50 til 140 meter i lengde og opp til 40 m over elva Driva. Her får man både sug i magen og litt tid å nyte en vakker utsikt.

Deltakerne kjører zipline en og en. Alle får tildelt en klatresele, sikkerhetsutstyr og bli gitt nødvendig undervisning før turen. Dette er en opplevelsesaktivitet som er ikke fysisk krevende. Aktiviteten tar ca. en time, og kan fint kombineres med andre aktiviteter Opplev Oppdal har å tilby i Villmarksleiren.

Passer for: Alle med normalt god helse (barnesele ned til 116 cm)
Varighet: ca. 1.5 timer
Bekledning/utstyr: Fritidsklær som er gode å bevege seg i
Oppmøte: Villmarksleiren i Oppdal