Skal du på sykkeltur i Oppdal kan du få tips og inspirasjon på fjellbygdas egen turportal OUTTT Oppdal.

OUTTT Oppdal gir deg en god oversikt på turer i og rundt Oppdal. Her finner du både sommer- og vinteraktiviteter. 79 turmål er samlet i denne turportalen som du kan bruke både til å planlegge og gjennomføre turen.

OUTTT Oppdal fungerer både som ei nettside og som app. Last appen ned på din mobiltelefon, opprett din egen bruker og del dine turer med andre.

Her får du fort oversikt over turer tilpasset ditt ferdighetsnivå, og hvor stiene ligger i Oppdal.

Se mer på OUTTT Oppdal.

Finn stien med stisykling i Oppdal. Foto: Martin I. Dalen

Finn flyten på stien i oppdalfjella

Naturen og terrenget i en lett tilgjengelig fjellheim, gjør stisykling velegnet i Oppdal. De passe bratte fjella gjør det fremkommelig med sykkel for de fleste steder, om det er opp eller ned.

Sykling i Oppdal gir en god variasjon med alt fra kompakt, rask sti på høyfjellet – til røtter, stein og fuktig jord i skogsområder. Dessuten finnes det gode og lange tradisjoner for ferdsel i fjellet i Oppdal, derfor er det opparbeidet mange stier.

Fjellbygda er også i en særstilling med sine 45.000 trofaste stibyggere som gjør en formidabel innsats hver eneste sommer. Oppdal er Norges største sauekommune og uten å helt vite det selv, har disse firbeinte vennene opparbeidet fine sykkelstier på kryss og tvers i terrenget.

Oppdal er Trøndelags største kommune i utstrekning, likevel må du finne deg i å dele stien med andre. Både med andre syklister, men også folk som går eller løper. Den med størst fart har vikeplikt. Vis også hensyn til dyr på beite. 

God tur!