Gjevilvasshytta TT

Gjevilvasshytta TT

TT hytta, Gjevilvasshytta, er innfallsporten til Trollheimens eventyrverden, og ligger majestetisk til som en kongsgård i lia ovenfor Gjevilvatnet. Hytta ble kåret til Norges fineste DNT-hytte i 2020.

Hytta er betjent og har 64 sengeplasser. En perfekte base for turer til sagnomsuste topper som Blåhø, Gjevilvasskamban og Okla, som ruver like ved, samt som startskudd for lengre ekskursjoner inn i magiske Trollheimen. Gjevilvasshytta inngår i suksessturen Trekanten i Trollheimen.

I sommer må du forhåndsbestille plass. Gjevilvasshytta åpner 18. juni.

Turbeskrivelse Trekanten i Trollheimen

Turbeskrivelse Blåhø

Turbeskrivelse til Oklas høyeste punkt; Snydda

Turbeskrivelse til Midtre Gjevilvasskamban

Gjevilvasshytta er landets eldste bevarte turisthytte som er bygget i solid tømmer, og hytta byr på en unik atmosfære som gir innblikk i hvordan livet artet seg før tiden. Ei fredet bygg fra 1819, med tømmer fra helt tilbake til 1739, gjør Gjevilvasshytta til landets eldste bygning som er i bruk som turisthytte. Dette er i seg selv verdt turen inn hit og mange mener den gamle bygningen er den vakreste turisthytta i landet. Hytta er et yndet tilholdssted for barnefamilier; en tur til Rauøra på en varm sommerdag byr på «sydenfølelsen» langt til fjells, og omgivelsene rundt Gjevilvasshytta byr på mange fine turopplevelser tilpasset barneføtter. Vinter som sommer.
 

Hele sommersesongen, 2 ganger i uka fram til 15. september kan du ta buss til Gjevilvasshytta fra Skysstasjonen i Oppdal sentrum.

Torsdag: Fra Oppdal Skysstasjon kl 15:25. Retur kl 16:05

Søndag: Fra Oppdal Skysstasjon kl 15:15. Retur kl 15:55

Sjekk ut steder i nærheten