Det handler om deg og stien.

Stillheten. De første solstrålene som sniker seg over fjelltoppene. Den friske lufta og dine taktfaste pulsslag. Smilet på toppen. Du er seierherre denne morgenen. Du har fanget timene før frokost, alene og 972 meter over havet.

Du har tråkket deg fremover og oppover langs stien. Hørt kvister brekke av en elg som har enset dine bevegelser. Du låner hans territorium, og han lar deg gjøre det. Et lett tilgjengelig fjellterreng som enkelt lar deg utnytte morgenen. Uten logistikk, kjøring og planlegging. Området rundt Rauhovden er et eldorado med et mylder av stier som gir deg de beste opplevelsene fra sykkelsetet. Stisykling er blitt din nye hobby og Rauhovden er ditt paradis.

Foto: Martin I. Dalen

Du forserer motbakker, triller sykkelen der du må, kjenner svettedråpene renne sakte nedover fra tinningen og langs kinnet. Etter en knapp time er du oppe ved varden. Du er ikke høyt til fjells, likevel er utsikten fra Rauhovden helt spesiell. Du nyter synet av den blikkstille overflata av Gjevilvatnet. Du skuer mot klassikerne i Trollheimen, gjenkjenner bautaen Blåhøa og de markante Gjevilvasskamban. Dreier kroppen 180 grader og skimter så vidt Snøhetta på Dovrefjell. Familiens store turmål. Du nikker anerkjennende mot fjellene dere allerede har vært. De små turene, de lengre. Turene som har gitt dere minner – sammen.

Samtidig som du føler varmen fra soloppgangens første stråler, vet du at dette blir en fin dag. Du setter deg på sykkelen igjen, og er klar for retur. Sansene er i høygir og du finner flytsona. Alt annet er uviktig. Det handler om deg og stien. Og friheten på fjellet.

Les mer om turene ved Rauhovden – Dærressæterstien og Hindsetn.

Rauhovden, med utsikt mot Gjevilvatnet. Foto: Martin I. Dalen.

STISYKLING I OPPDAL

Oppdal har de siste årene blitt kjent som en av Norges beste destinasjoner for stisykling. Topografien og naturen i fjellbygda passer perfekt for stisykling. I Oppdal er du raskt over tregrensa, noe som gir en helt unik fjellopplevelse fra sykkelsetet.

Det er lagt ned stor dugnad fra sykkelmiljøet for å tilrettelegge for sykling langs eksisterende stier. Med god hjelp av 45.000 sauer på sommerbeite, kan Oppdal skimte med stier i verdensklasse.

Rauhovden er et svært populært turområde for både fottur, løping og stisykling. Vis derfor hensyn til alle brukergrupper av stien. Dyr på beite er stiens beste vaktmestere, brems ned og vis aktsomhet overfor dyra. Den med størst fart har vikeplikt, og i Oppdal hilser vi alltid på hverandre til fjells!

I 2014 kom en egen stisykkelguide for Oppdal og omegn.

Finn tips til sykkelturen på OUTTT Oppdal.