En av Norges flotteste fjellturer; – Trekanten i Trollheimen, er selve klassikeren av fjellturer, og blir stadig mer populær. 

I sommer må du som i fjor booke plass på alle tt-hyttene før du legger ut på tur.

Det er ikke uten grunn at Trekanten i Trollheimen kan smykke seg med en plass på Turistforeningens liste over de 10 mest populære fjellturene i landet. Turen går i storslagen natur mellom Gjevilvasshytta, Jøldalshytta og Trollheimshytta.

Trekanten er fin å satarte opp både fra Gjevilvasshytta og Jøldalshytta. Turen egner seg for fjellvante og spreke barn fra 10 – 12 års alder.

Gjevilvasshytta er et godt utgangspunkt for dagsturer og 3-dagersturen Trekanten. Foto: Visit Oppdal

Forslag til turrute fra Gjevilvasshytta er å gå første etappe til Jøldalshytta, som er en fin dagstur gjennom de østlige, slakere delene av Trollheimen. Neste dag går ruta videre til Trollheimshytta. Her er det tre alternative merka ruter: “Normalruta” over Geithetta, ruta gjennom Svartådalen og ruta over Trollhettas tre topper.

Turen fra Trollheimshytta tilbake til Gjevilvasshytta over Mellomfjell er en av de mest varierte rutene i Trollheimen med spektakulære utsiktspunkter underveis. Total lengde vil variere etter rutealternativene, men Trekanten er ca. 60 kilometer lang.

Les mer om Trekanten her:

TT-rutene i Trollheimen er godt merket med røde "T"-er langs stiene. Foto: Visit Oppdal