Våren i Oppdal har store kontraster.

Den ene dagen kan det være skiføre, den andre gode muligheter for tur langs stien. Og nettopp derfor er Oppdal et spennende reisemål også på våren. 

I slutten av april åpenbarer de første stiene seg etter en lang vinter. Turfolket trekker først til  de lavereliggende områdene hvor nå snøsmeltinga er kommet lengst. De lune og solrike områdene. I Oppdal er mulighetene mange om du ønsker å komme tidlig i gang med sommeraktivitetene. Både de korte turmålene med familien, de første ordentlige løpeturene eller den første sykkelturen.

Søker du til stien med sykkel, husk at mange av områdene ikke har tørket opp og derfor er sårbare for ferdsel. La naturen få tørke opp etter vinteren, vis hensyn før du tar stien i bruk.

På jakt etter de beste vårturene i Oppdal?

Lang solgang og nydelig utsikt fra Kåsrandin i Kåsen. Foto: Visit Oppdal

Kåsrandin, sentrumsnære Kåsen

Enkel tur / Stigning 230 meter / Varighet: 1,5-2 timer

I Kåsen finnes et omfattende stinett hvor du garantert finner en tur som passer deg! Turområdet passer for alle; barnefamilier, mosjonister, råtasser og pensjonister. Her vil også stisyklisten kunne finne sitt eldorado. Et fint turmål kan være til gapahuken på Kåsrandin, med utsikt over hele bygda, og lang solgang.

Et desidert populært turmål blant småbarnsfamilier er sentrumsstien på Driva, og rask på gapahuken. Foto: Visit Oppdal

Sentrumsstien. Driva

Lett tilgjengelig stinettverk som gir mulighet for korte og lange vandre/løpeturer. Total lengde en vei: 7,4 km

Uansett hvor du velger å starte turen fra, får du nå mulighet til å gå i et godt merket stinett, som er hyppig merket av skilt med navn og antall km. Langs stiene vil du også finne informasjonstavler med oversikt over stiene og kulturminner.

Stiene går på begge sider av elva Driva, hvor store deler av stien er i skogen, som gir ly mot vær og vind. Det er satt ut benker langs stien. Mellom Gottemsbrua og Skoremsbrua er det gapahuk med bål, og spiseplass. Dette er et yndet turmål for småbarnsfamilier. PS: Husk alltid å lukke grenda etter deg, og hold hunden i band. På sommers tid er det sauer som beiter i dette området.

Les mer om de fire turbeskrivelsene på Drivdalen.no

Stien er tilrettelagt med bro, benker og rasteplass. Foto: Oddveig Torve

Nybrua-Katlberget, Lønset

Middels tur / Lengde: 7 km tur/retur / Stigning: 430 meter / Varighet: 2,5-3 timer

Turen går langs en gammel ferdselsvei over elva Driva, i et vakkert og dramatisk landskap. Turmålet ender opp i et ruvende fornminne fra middelalderen. Følg veien vestover fra nærbutikken på Lønset til Riksvei 70. Etter ca. 200 meter ta av til venstre ved ei parkeringslomme. Her følger du den gamle ferdselsveien som ble bygget på 1600-tallet ned mot elva Driva. Terrenget er lunt og veien er enkel å ferdes etter. Over Driva stod Nybrua ferdig i 2003 etter storstilt dugnad. Den gamle brua ble revet på 1970-tallet. Det er bålplass på andre sida av Nybrua, ta deg en pause før du tar fatt på de tunge motbakkene til Tilset gård. Tilset er den eldste av tre gårder som ligger i dette området. Arkeologer mener at Tilset sannsynligvis ble anlagt i tidlig middelalder, rundt 900-tallet. Det anbefales å fortsette turen opp til Katlberget. Dette er et av de mer ruvende fornminnene som finnes i Oppdal. 500 meter opp i lia fra Tilset dukker en bergknatt opp, her er det tydelig spor etter utvinning av kleberstein. Helt siden tidlig middelalder er det blitt hakket ut kleberstein for å lage kopper, gryter og kar. Katlberget – gryteberget, har fremdeles tydelig spor etter produksjonen, det er lett å se de vortelignende halvkulene som er blitt stående igjen etter at arbeidet ble lagt ned.  Returner samme vei som du kom.