Ei helg i Oppdal med venninnegjengen kan bare bli suksess. Opplev høsten i Oppdal og velg mellom opplevelser som gir påfyll av energi og en haug med gode minner.

Oppdal ligger som et knutepunkt mellom alle himmelretninger. En biltur på halvannen til tre timer fra Molde, Kristiansund og Ålesund i vest, Trondheim i nord og Lillehammer i sør. Det viktigste denne høsten er at vi har godt med plass her på fjellet!

Fyll helga med det som passer dere

Sommeren har gått forbausende fort, og familieferien er unnagjort. Det gikk godt i år også, selv om sydenturen måtte vike for Norgesferie. Annerledes-ferien ga egentlig mersmak, og du kjenner at det faktisk trigger litt å dra på ny tur. Kanskje bare ei helg? Med venninner. Ei helg i Oppdal er aldri kjedelig, vi har lattergaranti!

1. Spa på fjellet – ja takk!

Har vi mulighet til å skjemme dere bort? Det skal vi love dere at vi har! Velværeavdelingen på Quality Hotel Skifer er absolutt verdt å bruke noen timer på. I nydelig lokaler med god utsikt over sentrum og skiheisene, kan dere nyte enkel servering og bobler, selvsagt iført de mykeste frotté-morgenkåper. Vi tilbyr ansikts- og fotbehandling, samt avspenning og massasjebehandling. Dette er stedet å lande, slappe av og bare nyte hverandres selskap. 

I høst tar velværeavdelingen kun i mot små grupper på bestilling, slik at smittevernet blir ivaretatt.

Velværeavdelingen på Hotel Quality Skifer. Foto: Sven-Erik Knoff | FotoKnoff.no

2. Fjellturer for venninnegjengen

Vi kan ikke anbefale Oppdal uten å anbefale fjellheimen vår.
2 – 4 timers- turen: Hva med å droppe bilen helt, og velge en tur som faktisk er merket fra sentrum? Da vil vi anbefale Våttåhaugen, med mulighet til å gå videre opp til Almannberget. På 10 minutter er du ute av sentrum, og ankommet Kåsen Fritidspark. Her er det godt merket sti opp til hytta på Våttåhaugen. Turen opp har en stigning på 430 høydemeter, og er ca 5 km en vei. På toppen blir du belønnet med utsikt over sentrum og inn i Trollheimens rike. Vil du fortsette, er det bare å følge merkingen videre til Almannberget, regn med et par timer ekstra.

Dagsturen: What about Storgruvpiken? En lett, arti tur ved Skarvatnet, med tydelig topp og varde.

Storgruvpiken i Skaret er en lett tilgjengelig topptur i ekte høyfjellsterreng. Foto: Visit Oppdal

Outtt.com

Finn DIN tur mellom 80 merkede turer i Oppdal.

3. Ei helg i Trollheimen

Der veien slutter og alt begynner… Her finner du vakre, ville Storlidalen, ei perfekt ramme for venninneturen. Kombiner en sprek vandretur i selveste Trollheimen, med spabehandling og gourmetmat servert på Bortistu Gjestegard eller Storli Gard. Pulsen går definitivt ned ei høsthelg her. Du kan enkelt leie både sykkel, fiskestang og kano, slik at du kun pakker lett det du trenger i en sekk. Du kan velge om du vil bo på Bårdsgarden; ei ubetjent TT-hytte, eller rom og hytter med alle fasiliteter på de to andre gjestegardene.

Bortistu Gjestegard

Storli Gard

4. Gondol og pizza

Liker du best høyhælte sko, ja så ta gondolen til topps da! Fram til og med helga 11. oktober går gondolen til topps til Skjørstadshovden 1125 moh. Her kan du ta lunchen på The Hill 1125, som serverer italiensk pizza i åpen vedfyrt ovn, samt andre gode retter med kortreist mat. Dette er et godt utgangspunkt for videre vandreturer, men du kan også ta gondolen trygt ned igjen.

5. Shop til u drop!

Aldri en venninnetur uten litt shopping! Oppdal er en innlandskommune i vekst. Det satses i næringslivet, noe som også gjenspeiler seg i bygdas butikkutvalg. I tillegg til kjente kjeder innen sko, klær og interiør finner du også de små private nisjebutikkene og gallerier som du kun finner i Oppdal. Du kan godt bruke en dag på bygdas butikker. Med god samvittighet!

6. Høstens kulturprogram

Selv om kulturhøsten er begrenset, så er det ting som skjer på Oppdal kulturhus! Bygdas storstue og samlingspunkt har et variert tilbud. Programmet kan raskt forandres på grunn av situasjonen, men kanskje går det en konsert dere vil bestille billetter til på helgas venninnetur, sjekk https://oppdalkulturhus.no/program/#scene

FINN OVERNATTING

Vi har valgt ut fire overnattingsplasser, men føl deg fri til å sjekke alle tilbud på overnatting i Oppdal.

Velg mellom stabbur og storstue i et historisk gardstun med førsteklasses kjøkken.

Bo godt midt i sentrum, nær togbanenstasjon og alle aktiveter.

Oppdals eldste hotell ligger et steinkast fra sentrum, og byr på overnatting med alle fasiliteter.

Bo på gjestegard i idylliske Storlidalen. Rom, hytter, servering med alle fasiliteter.