Påskeferie i Oppdal byr på mer enn skigåing, få 10 tips på aktiviteter for hele familien!

Konserter og Afterski!

Påsken er selvfølgelig også fest og moro. Oppdal turisthotell kick starter påsken med Return Unplugged konsert. Hos Oppdal skisenter, Stølen kommer også Vidar Villa, Morgan Sulele og Carina Dahl og høyner Afterski-stemninga påskeaften. Ta på deg partybrillene og kom deg opp på bordet. For full oversikt hva som skjer på kveldstid, les her.

Prøv curling!

Oppdal Curlingklubbs ”Introduksjon til curling” er en populær opplevelse for grupper som vil oppleve noe nytt og spennende. Det kan være firma, skoleklasser, vennegjenger, familier, bursdager osv. Under introduksjonen får dere nødvendig instruksjon og selvsagt legges det opp til en spennende konkurranse. Her er det garanti for en morsom opplevelse – sammen. Deltagerne trenger ingen forhåndskunnskaper eller spesielt utstyr (”ledig” tøy er å anbefale).

Langrenn

De gjestfrie oppdalsfjella strekker seg fra Dovrefjell i sør, til Trollheimen i nord. Oppdal har 200 km med preppede skiløyper, – her finnes en løype for både milslukeren og barnefamilien. Spenn på deg skia og sjekk skisporet.no før du legger ut på tur. Les om våre 5 langrennsområder:  

Hundekjøring på Nerskogen

Enorme naturopplevelser ved foten av Trollheimen, med hunden i fokus. Familiedrevne Trollheimen Husky har selveste Trollheimen som arbeidsplass. Her får du tid til å bli kjent med hundene, før du seler opp og legger ut på tur hvor du selv styrer hundespannet.

Trollheimen Husky har Trollheimen som lekeplass. Foto: Martin I. Dalen

Gjevilvasshytta

Gjevilvasshytta er innfallsporten til Trollheimens eventyrverden, og ligger majestetisk til som en kongsgård i lia ovenfor Gjevilvatnet.  Hytta er et populært tilholdssted for barnefamilier som koser seg i den koselige hytta eller ute i vakre omgivelser.

• Den 9 km lange veien inn til Gjevilvasshytta er fortsatt stengt da veien er brøytet. Det går alternative løyper fra Grøtsetra og Osen
• De vintermerkede rutene som Trekanten i Trollheimen vil bli kvistet som vanlig.

Krux klatring

Kom deg opp i Norges høyeste klatrevegg!  Krux Klatring finner du i det nye Innovasjonsenteret i sentrum. Her finner du  800 m2 med klatreflater fordelt på ca. 250 m2 med buldring og 550 m2 med tauklatring med 7 autobelayer/ automatisk selvsikring. Dette betyr at du kan klatre uten at noen sikrer deg eller noe forkurs, – maskina gjør jobben. Dette gjør klatring innendørs til et tilbud for alle. Her er det nok av klatreflater for både nybegynnere og råtasser! Leie av klatresele og sko leier du enkelt hos oss.
Det er kun medlemmer som kan booke online, så kom innom og book tid i resepsjonen om du vil sikre deg plass.

Eventyrlige Storlidalen i Trollheimen

Ønsker du ei helg med totalt fred og ro; koble ut butikkturer, sosiale medier og bilstøy? Da anbefaler vi vakre Storlidalen ved inngangen til selveste Trollheimen. Innerst inne i denne dalen ligger for mange definisjonen av fjellparadis. Oppkjørte langrennspor som trikkeskinner, høye fjell som inviterer til randoturer. Her kan du overnatte på TT-hytta Bårdsgarden, eller på gjestegårdene Bortistu Gjestegard og Storli Gard. Hvor gardshistorien fortsatt sitter igjen i veggene.

Moskussafari på truger

En rå og uforglemmelig opplevelse er en hel dag i moskusens rike; Dovrefjell – Sunndalsfjella nasjonalpark. Moskusen på Dovrefjell er de eneste i sitt slag i Norge. Vinterstid går de lenger inn på fjellplatået. Guidene i Oppdal Safari tar deg trygt med til de majestetiske dyrene på truger.

Moskus på Dovrefjell. Foto: Oppdal Safari; Sigmund Frengen

Oppdal Skisenter

Pudder i barten, cruisekjøring på carvingski eller lek i terrengparken? Det er lett å la seg friste av Oppdal Skisenter – et av Norges største alpinanlegg. Over fire fjell – alle over 1000 meter. Heisområdene i Oppdal er legendariske. Ønsker du å reise til et sted der skikjøring står i fokus? Da er Oppdal det eneste valget. For å unngå lange køer i billettluka oppfordrer vi å kjøpe dagskort på nett.

Vangslia ligger solvendt til, og har snille temperaturer i forhold til i sentrum. Foto: Terje Aamodt.

Oppdal Zipline-park

Når du ikke vil på ski, vil du kanskje teste Oppdal Zipline-park?  Zipline-parken har 8 forskjellige taubaner og et opplæringsområde i idylliske Villmarksleiren til Opplev Oppdal. Disse er ca. 50 til 140 meter i lengde og opp til 40 m over elva Driva. Her får man både sug i magen og litt tid å nyte en vakker utsikt. Deltakerne kjører zipline en og en. Alle får tildelt en klatresele, sikkerhetsutstyr og bli gitt nødvendig undervisning før turen. Dette er en opplevelsesaktivitet som er ikke fysisk krevende. Aktiviteten tar ca. en time. Passer fint til vennegjengen eller til familien.

Med hele 8 zipliner over elva Driva er dette en morsom aktivitet for hele familien både sommer som vinter!

Badeland, Oppdal Kulturhus

Selv fjellfolk trekker seg innendørs, og da helst til Oppdal Kulturhus og badeland! I kulturhusets badeanlegg er det rom for mosjon, velvære og lek for store og små. Anlegget er tilpasset funksjonshemmede og barnefamilier. Her kan du sitte i boblebadet å nyte utsikten ut sommer eller vinter.

Badeland i Oppdal kulturhus inneholder vannsklie, flere basseng, velværeavdeling og badstue.

Spa og velvære

Vær snill mot deg selv i påska og ta en dag med spabehandling, badstu og velværeavdeling.
ALOHA MANA massasjestudio er et «lille Hawaii» i Oppdal, her får du nydelig dyptgående massasjebehandling som roer ned og gir energi.

Velværeavdelingen på Quality Hotel Skifer er også vel verdt et besøk. Her finner du både vanlig badstue og steambadstue, mulighet for fotbad, dusj, garderober og fellesareal, som er gratis for hotelles gjester.
Langfredag kan du bestille en 100% naturlig hudpleie opplevelse med Green Peel, samt design av bryn og en beroligende hodebunnsmassasje fra den dyktige hudterapeut Laila fra Blå Lagune Hudklinikk. Bestill time: 466 54 150

Bua Oppdal

Det finnes 130 utstyrssentraler i Norge. En av de ligger i Oppdal sentrum. Utstyret vi har på BUA er nytt eller max 5 år gammelt. Det meste er sponset av Oppdals sportsbutikker. Her finner du alt fra pulk, felleski, sko, staver, skøyter, slalåmutstyr osv. Alt dette kan du låne. Akkurat som å låne seg ei bok på biblioteket. Så enkelt. Sjekk nettsiden vår for å se vårt utvalg.

Shopping i Oppdal

I sentrum kan du vandre i koselig handlegate med unike interiør og motebutikker, to shoppingsentre med godt utvalg av butikker og kunstgalleri. I tillegg har Oppdal hele 4 sport og fritidsbutikker. Joda, det går fort å fylle opp handleposene i Oppdal.