Alpin, langrenn eller randotur? Klatring, shopping eller spa? Få en kjapp oversikt over hva som skjer i Oppdal i påska.

Oppdal ligger en biltur på halvannen til tre timer fra Molde, Kristiansund og Ålesund i vest, Trondheim i nord og Lillehammer i sør. Det viktigste denne påska er at vi har godt med plass her på fjellet!

Vangslia ligger solvendt til, og har snille temperaturer i forhold til i sentrum. Foto: Terje Aamodt.

Oppdal Skisenter

Pudder i barten, cruisekjøring på carvingski eller lek i terrengparken? Det er lett å la seg friste av Oppdal Skisenter – et av Norges største alpinanlegg. Over fire fjell – alle over 1000 meter. Heisområdene i Oppdal er legendariske. Ønsker du å reise til et sted der skikjøring står i fokus? Da er Oppdal det eneste valget. For å unngå lange køer i billettluka oppfordrer vi å kjøpe dagskort på nett.

Langrenn

De gjestfrie oppdalsfjella strekker seg fra Dovrefjell i sør, til Trollheimen i nord. Oppdal har 200 km med preppede skiløyper, – her finnes en løype for både milslukeren og barnefamilien. Spenn på deg skia og sjekk skisporet.no før du legger ut på tur. Les om våre 5 langrennsområder:  

Krux klatring

Nyeste tilskudd i aktivitetsbygda Oppdal er Norges høyeste klatrevegg! I februar åpnet Krux Klatring i nye innovasjonsenteret i sentrum. Her finner du  800 m2 med klatreflater fordelt på ca. 250 m2 med buldring og 550 m2 med tauklatring med 7 autobelayer/ automatisk selvsikring. Dette betyr at du kan klatre uten at noen sikrer deg eller noe forkurs, – maskina gjør jobben. Dette gjør klatring innendørs til et tilbud for alle. Her er det nok av klatreflater for både nybegynnere og råtasser! Leie av klatresele og sko leier du enkelt hos oss.
Det er kun medlemmer som kan booke online, så kom innom og book tid i resepsjonen om du vil sikre deg plass.

Kanefart

På Styrsvoll Gard kan du bestille kanefart hele vinterhalvåret. Det er noe magisk som skjer når livet plutselig bremses ned, om det så er i vogna bak en stødig dølahest. Rytmiske bevegelser, varme under skinnfeller, nydelig natur og frisk luft. Turen starter og ender på garden. Etter turen er det servering rundt bålpanna, varm toddy med noe hjemmebakt. Kanskje er det  akkurat dette som gir minner denne påskeferien?

Pris: 1500,-

På Styrsvoll Gard kan du være med å kjøre kanefart. Foto: Sigrid Flatås Storli

Pizza med utsikt

Du trenger ikke stå på ski for å ta heisen til topps og spise ovnsbakt pizza på The Hill 1125. En tur hit er en flott opplevelse med eller uten ski på beina. Restauranten ligger øverst i Hovden, ett av anleggene til Oppdal Skiheiser. Det koster 100 kr pp for å ta stolheisen til topps, og da tar du heisen ned igjen. Med på kjøpet får du nydelig utsikt over fjellheimen rundt Oppdal. God tur og god middag!

Snowtubes, Storli Gard

Når en tar akebrettkjøring ett steg videre, får en snowtubes! På Storli Gard innerst i Storlidalen er det tråkket opp morsomme løyper på jordet. Her leier du snowtubes med eller uten snøscooter-skyss opp igjen. Dette er et tilbud til hele familien eller vennegjengen, liten som stor!

Bestill:
100,- p.p. inkludert scooterskyss i 1 time.
Må bestilles på forhånd. M: 480 52 055 / post@storlidalen.no

Badeland, Oppdal Kulturhus

Selv fjellfolk trekker seg innendørs, og da helst til Oppdal Kulturhus og badeland! I kulturhusets badeanlegg er det rom for mosjon, velvære og lek for store og små. Anlegget er tilpasset funksjonshemmede og barnefamilier. Her kan du sitte i boblebadet å nyte utsikten ut sommer eller vinter.

Badeland i Oppdal kulturhus inneholder vannsklie, flere basseng, velværeavdeling og badstue.

Gjevilvasshytta

På grunn av Covid-19 og den pågående smittefaren har Trondhjem Turistforening bestemt at ingen TT-hytte blir betjent i påska. Men hyttene blir ikke låst, men kan bookes til en familie eller en gruppe av gangen. Dette tilbudet vil vare fram til 1. mai. Dette gjelder både Gjevilvasshytta og Bårdsgarden. Så her gjelder det å være først ute for å sikre seg opphold i påskesola.

• Den 9 km lange veien inn til Gjevilvasshytta er fortsatt stengt da veien er brøytet.
• De vintermerkede rutene som Trekanten i Trollheimen vil bli kvistet som vanlig.

Det er alltid hyggelig å komme inn på Gjevilvasshytta i Gjevilvassdalen. Foto: Martin I. Dalen

Bua Oppdal

Det finnes 130 utstyrssentraler i Norge. En av de ligger i Oppdal sentrum. Utstyret vi har på BUA er nytt eller max 5 år gammelt. Det meste er sponset av Oppdals sportsbutikker. Her finner du alt fra pulk, felleski, sko, staver, skøyter, slalåmutstyr osv. Alt dette kan du låne. Akkurat som å låne seg ei bok på biblioteket. Så enkelt. Sjekk nettsiden vår for å se vårt utvalg.

Med randonee ski på topptur

Du finner verken kvasse egger eller tinder i Oppdal, men fjell som gir varierte og lett tilgjengelige toppturer. Og her har både ferskingen og eksperten et stort mangfold av spennende turer å velge mellom. Det mest populære toppturområdet finner du helt vest i Oppdal, hvor fjellene som omkranser den to mil lange Storlidalen utgjør et mekka for toppturfolket.
Sjekk alltid varsom.no før du går på tur. Bli med på topptur i Oppdal.

Nordre Sissihøa 1494 moh, er ikke så høy som Sissihøa 1621 moh, men utsikten står uansett til gull. Foto: Visit Oppdal

Andre aktiviteter

Oppdal Zipline-park

Når du ikke vil på ski, vil du kanskje teste Oppdal Zipline-park?  Zipline-parken har 8 forskjellige taubaner og et opplæringsområde i idylliske Villmarksleiren til Opplev Oppdal. Disse er ca. 50 til 140 meter i lengde og opp til 40 m over elva Driva. Her får man både sug i magen og litt tid å nyte en vakker utsikt. Deltakerne kjører zipline en og en. Alle får tildelt en klatresele, sikkerhetsutstyr og bli gitt nødvendig undervisning før turen. Dette er en opplevelsesaktivitet som er ikke fysisk krevende. Aktiviteten tar ca. en time. Passer fint til vennegjengen eller til familien.

Med hele 8 zipliner over elva Driva er dette en morsom aktivitet for hele familien både sommer som vinter!

Eventyrlige Storlidalen i Trollheimen

Ønsker du ei helg med totalt fred og ro; koble ut butikkturer, sosiale medier og bilstøy? Da anbefaler vi vakre Storlidalen ved inngangen til selveste Trollheimen. Innerst inne i denne dalen ligger for mange definisjonen av fjellparadis. Oppkjørte langrennspor som trikkeskinner, høye fjell som inviterer til randoturer. Her kan du overnatte på TT-hytta Bårdsgarden, eller på gjestegårdene Bortistu Gjestegard og Storli Gard. Hvor gardshistorien fortsatt sitter igjen i veggene.

Shopping i Oppdal

Ei helg i Oppdal trenger ikke å være med ski på beina. Oppdal er noe så sjeldent som en innlandskommune i vekst! Noe som speiler seg i dagens sentrum. Her kan du vandre i koselig handlegate med unike interiør og motebutikker, to shoppingsentre med godt utvalg av butikker og perlen i sentrum; Galleri Mali. I tillegg har Oppdal hele 4 sport og fritidsbutikker. Joda, det går fort å fylle opp handleposene i Oppdal.

Domus Oppdal ble ferdig med real utbygging og reåpning av nye og gamle butikker.

Skibuss

Skibussen kjører hver helg, og hver dag i påska tur/retur sentrum/Oppdal Skisenter. Kr 30 pp med betaling til Vipps: 516629. Husk munnbind!

Avgang sentrum:
Oppdal Gjestetun og Skifer Hotel 09:55
Oppdal Turisthotell 10:00
Oppdal Skysstasjon 10:05


Bunnpris: 10:07
Vekve Hyttetun 10:07
– Hovden 10:10
– Vangslia. 10:15

Avgang Vangslia:
Vangslia Kro 10:45
Låven Afterski 15:55
– Sentrum 16:00

Prøv curling!

Oppdal Curlingklubbs ”Introduksjon til curling” er en populær opplevelse for grupper som vil oppleve noe nytt og spennende. Det kan være firma, skoleklasser, vennegjenger, familier, bursdager osv. Under introduksjonen får dere nødvendig instruksjon og selvsagt legges det opp til en spennende konkurranse. Her er det garanti for en morsom opplevelse – sammen. Deltagerne trenger ingen forhåndskunnskaper eller spesielt utstyr (”ledig” tøy er å anbefale).

God mat i Oppdal

God mat i Oppdal

Oppdal har vært vertskap og turistbygd i over hundre år. Men det er først og fremst landbrukskommune med stolte matprodustenter som er bærebjelken i bygda. Noe som viser seg på menyen på bygdas spisesteder. Foredling av lokal mat står sterkt. Mathallen i sentrum er utsalgssted for lokalmat i Oppdal og regionen rundt. Ta turen innom og få en prøvesmak av både kjøtt, bakst og sjokolade. Bla til høyre for å se et utvalg av spisesteder i Oppdal:

Overnatting

Hotell med alle typer leiligheter og servering. Sentrum.

Bo eventyrlig til i hovedhus eller stabbur. Selvhushold og/eller servering. 7 km vest for sentrum.

Hotell med alle typer leiligheter og servering. Sentrum.

Leiligheter med kjøkken. Oppdal Skisenter, Stølen.

6 km sør for sentrum.