Påskeferie i Oppdal byr på mer enn skigåing, få 10 tips på aktiviteter for hele familien!

Konserter og Afterski!

Påsken er selvfølgelig også fest og moro. Oppdal turisthotell kick starter påsken med Return Unplugged konsert. Hos Oppdal skisenter, Stølen kommer også Vidar Villa, Morgan Sulele og Carina Dahl og høyner Afterski-stemninga påskeaften. Ta på deg partybrillene og kom deg opp på bordet. For full oversikt hva som skjer på kveldstid, les her.

Hundekjøring på Nerskogen

Enorme naturopplevelser ved foten av Trollheimen, med hunden i fokus. Familiedrevne Trollheimen Husky har selveste Trollheimen som arbeidsplass. Her får du tid til å bli kjent med hundene, før du seler opp og legger ut på tur hvor du selv styrer hundespannet.

Trollheimen Husky har Trollheimen som lekeplass. Foto: Martin I. Dalen

Snowtubes, Storli Gard

Når en tar akebrettkjøring ett steg videre, får en snowtubes! På Storli Gard innerst i Storlidalen er det tråkket opp morsomme løyper på jordet. Her leier du snowtubes med eller uten snøscooter-skyss opp igjen. Dette er et tilbud til hele familien eller vennegjengen, liten som stor!

Bestill:
150,- p.p. inkludert scooterskyss i 1 time.
Må bestilles på forhånd. M: 480 52 055 / fb

Pizza med utsikt

Du trenger ikke stå på ski for å ta heisen til topps og spise ovnsbakt pizza på The Hill 1125. En tur hit er en flott opplevelse med eller uten ski på beina. Restauranten ligger øverst i Hovden, ett av anleggene til Oppdal Skiheiser. Det koster 100 kr pp for å ta stolheisen til topps, og da tar du heisen ned igjen. Med på kjøpet får du nydelig utsikt over fjellheimen rundt Oppdal. God tur og god middag!

Krux klatring

Kom deg opp i Norges høyeste klatrevegg!  Krux Klatring finner du i det nye Innovasjonsenteret i sentrum. Her finner du  800 m2 med klatreflater fordelt på ca. 250 m2 med buldring og 550 m2 med tauklatring med 7 autobelayer/ automatisk selvsikring. Dette betyr at du kan klatre uten at noen sikrer deg eller noe forkurs, – maskina gjør jobben. Dette gjør klatring innendørs til et tilbud for alle. Her er det nok av klatreflater for både nybegynnere og råtasser! Leie av klatresele og sko leier du enkelt hos oss.
Det er kun medlemmer som kan booke online, så kom innom og book tid i resepsjonen om du vil sikre deg plass.

Spa og velvære

Vær snill mot deg selv i påska og ta en dag med spabehandling, badstu og velværeavdeling.
ALOHA MANA massasjestudio er et «lille Hawaii» i Oppdal, her får du nydelig dyptgående massasjebehandling som roer ned og gir energi.

Velværeavdelingen på Quality Hotel Skifer er også vel verdt et besøk. Her finner du både vanlig badstue og steambadstue, mulighet for fotbad, dusj, garderober og fellesareal, som er gratis for hotelles gjester.
Langfredag kan du bestille en 100% naturlig hudpleie opplevelse med Green Peel, samt design av bryn og en beroligende hodebunnsmassasje fra den dyktige hudterapeut Laila fra Blå Lagune Hudklinikk. Bestill time: 466 54 150

Prøv curling!

Oppdal Curlingklubbs ”Introduksjon til curling” er en populær opplevelse for grupper som vil oppleve noe nytt og spennende. Det kan være firma, skoleklasser, vennegjenger, familier, bursdager osv. Under introduksjonen får dere nødvendig instruksjon og selvsagt legges det opp til en spennende konkurranse. Her er det garanti for en morsom opplevelse – sammen. Deltagerne trenger ingen forhåndskunnskaper eller spesielt utstyr (”ledig” tøy er å anbefale).

Gjevilvasshytta

Gjevilvasshytta er innfallsporten til Trollheimens eventyrverden, og ligger majestetisk til som en kongsgård i lia ovenfor Gjevilvatnet.  Hytta er et populært tilholdssted for barnefamilier som koser seg i den koselige hytta eller ute i vakre omgivelser.
Åpningstider påske: 31. mars – 19. april

• Den 9 km lange veien inn til Gjevilvasshytta er fortsatt stengt da veien er brøytet. Det går alternative løyper fra Grøtsetra og Osen
• De vintermerkede rutene som Trekanten i Trollheimen vil bli kvistet som vanlig.

Oppdal Zipline-park

Når du ikke vil på ski, vil du kanskje teste Oppdal Zipline-park?  Zipline-parken har 8 forskjellige taubaner og et opplæringsområde i idylliske Villmarksleiren til Opplev Oppdal. Disse er ca. 50 til 140 meter i lengde og opp til 40 m over elva Driva. Her får man både sug i magen og litt tid å nyte en vakker utsikt. Deltakerne kjører zipline en og en. Alle får tildelt en klatresele, sikkerhetsutstyr og bli gitt nødvendig undervisning før turen. Dette er en opplevelsesaktivitet som er ikke fysisk krevende. Aktiviteten tar ca. en time. Passer fint til vennegjengen eller til familien.

Med hele 8 zipliner over elva Driva er dette en morsom aktivitet for hele familien både sommer som vinter!

Badeland, Oppdal Kulturhus

Selv fjellfolk trekker seg innendørs, og da helst til Oppdal Kulturhus og badeland! I kulturhusets badeanlegg er det rom for mosjon, velvære og lek for store og små. Anlegget er tilpasset funksjonshemmede og barnefamilier. Her kan du sitte i boblebadet å nyte utsikten ut sommer eller vinter.

Badeland i Oppdal kulturhus inneholder vannsklie, flere basseng, velværeavdeling og badstue.

Bua Oppdal

Det finnes 130 utstyrssentraler i Norge. En av de ligger i Oppdal sentrum. Utstyret vi har på BUA er nytt eller max 5 år gammelt. Det meste er sponset av Oppdals sportsbutikker. Her finner du alt fra pulk, felleski, sko, staver, skøyter, slalåmutstyr osv. Alt dette kan du låne. Akkurat som å låne seg ei bok på biblioteket. Så enkelt. Sjekk nettsiden vår for å se vårt utvalg.

Shopping i Oppdal

I sentrum kan du vandre i koselig handlegate med unike interiør og motebutikker, to shoppingsentre med godt utvalg av butikker og kunstgalleri. I tillegg har Oppdal hele 4 sport og fritidsbutikker. Joda, det går fort å fylle opp handleposene i Oppdal.