Oppdal er ei lekegrind for den som har blitt voksen, men fortsatt vil leke. Vi anbefaler dager hos oss med stisykling, fjelløping, toppturer og klatring.

TOPPTURER

Oppdal er det naturlige utgangspunkt for fjellområdene Dovrefjell og Trollheimen. Her finner du turer og fjelltopper som er blant Norges mest populære fotturer som Snøhetta og TT-ruta trekanten i Trollheimen. Fjellområdene er mektige og imponerende, likevel vennlige og gjestmilde med korte anmarsjer og enkle bestigninger.

Les mer om fjellturer i Oppdal

Foto: Margrete V. Blokhus

STISYKLING ETTER NATURLIGE STIER

Når vi skal snakke om stisykling, må vi først snakke om sauer. 48 000 sauer blir hver sommer sluppet ut i oppdalsfjella på beite. Her går de samme stiene som sommeren før. Dette har gitt Oppdal kilometervis med det vi kaller naturlig sti. I skogen, og på høyfjellet. Noen av stiene har vi etter hvert merket, og laget klopper over myrer, men ellers er det sauene som skal ha æren for at vi kan leke oss med terrengsykkel fra mai til september. 

Oppdal er plassen for den som vil sykle EKTE terrengsykling. Her sykler du ikke i kø. Her får du fort fjellfølelsen når du tråkker deg oppover og bortover. I Oppdal og omegn kan velge hele 56 ulike stier, – det er ikke gjort på ei uke. Og du, husk å ta hensyn på stien, og lukk grinda så sauene får gjøre jobben sin.

Les mer om stisykling og turanbefalinger

I Oppdal finner du alltids en sti, her fra Trollheimen. Foto: Terje Aamodt.

FJELLØPING

Det er lett å finne seg favoritter blant løpeturer i Oppdal. Fjellheimen her er som skapt for løping med et stinett i verdensklasse og et vennlig terreng. Konseptet er så enkelt. Du trenger et par sko og en sti. Det å løpe i oppdalsnaturen er estetisk flott. Du burde prøve.

Les mer om fjelløping i Oppdal

Fjelløping i oppdalsfjella. Foto: Martin I. Dalen

KLATRING

Selvfølgelig kan du klatre i Oppdal. Faktisk er det hele 130 forskjellige ruter med alle vanskelighetsgrader beliggende i bygda. Det mest populære ligger ved Ishoel, med hele 9 ulike klipper. 

Les mer om klatring i Oppdal

Ishoel klatrefelt ligger lunt til ved elva Driva.