Det har ferdes folk gjennom Oppdal i tusen år. Fangst- og handelsfolk, pilegrimer, de første bureiserne. De satte igjen spor. Spor i naturen vi kan se og oppsøke i dag. Bli med langs historiske stier. 

På disse utfluktene kan du gå selv etter sti og lese om kultur og historien. På noen av utfluktene kan du være med grupper med guide. Om du virkelig vil skjønne sporene fra mange hundre år tilbake…

Noen spor har vært gjemt og glemt en stund. Andre har vært brukt fram til i dag. Det er historien om Norge som også har satt sine spor mellom fjellene her i Oppdal.

Det er formidlingen av denne historien som er interessant. Gravfeltet på Vang har nå fått opparbeidet en fin grussti på 1,4 km med informative og til dels morsomme utsagn hogget i stein plassert rundt på stien. Den nye attraksjonen Fjellportalen på Hjerkinn forteller spennende fra da fjellfolket levde av fangst og flyttet etter dyra.  Pilegrimsleden fra Oslo til Trondheim går tvers gjennom vår kommune. Leden er godt merket, og du kan gå hele eller deler av den. Med eller uten sertifiserte pilegrimsguider. Det bittelille, men solide St. Mikaels kapell står åpent året rundt ved utgangen av trange Vinstradalen, med panoramautsikt over bygda, og leden som fortsetter langs fjellsiden og ned til bygda. Bortistu kultursti er en rundtur hvor du får innblikk i lokalhistorien til vakre Storlidalen i Trollheimen.

Ta en kikk på våre historiske vandringer. Friluftsopplevelser kombinert med kultur og historie.

Les mer om historiske turmål