Vi har godt med plass mellom fjellene i Oppdal, med julestemning nok til alle.

Før vinteren trår skikkelig til i fjellet forbereder vi oss til julefeiring. Den mørke tiden er full av lys og forventningsfull glede.

En trenger ikke reise langt. Det kan være eksotisk nok å pakke sekken for noen dager med snø, fjell, trøndersk kultur, god julemat og hyggelig overnatting.

Ting å gjøre:

God gammeldags kanefart

Hver dag i desember kan du bestille kanefart fra Styrsvollen Gard med julefrua som kusk. Pakk deg ned i skinn og ull og nyt julefreden bak i hestesleden. Får du ikke julestemning nå får du det aldri!

Julemesser

Det er julemesse på hvert et grendehus før jul i Oppdal. En tradisjon med salg av julebakst, håndarbeid, loddsalg og underholdning med barnesang og nissebesøk. Følg HVA-SKJER kalenderen for julemesser i Oppdal. Velkommen til førjulshygge!

Juleshopping

Oppdal er en innlandskommune i vekst. Mulighetene for en variert og koselig handel er stor i Oppdal sentrum. Hos oss finner du små og store butikker, kjente kjeder men også de små unike, de som bare finnes her.
Kjøp julekjolen eller gaven til deg selv på en av de to kjøpesentrene. Interiørbutikkene har alltid noe som passer til hytta eller hjemmet og i døra til Husfliden plinger det lystig og det er som å gå rett inn i et juleeventyr. Trenger du nye ski har du kommet riktig, 3 sportsbutikker i ei lita bygd sier sitt.

Husfliden. Foto: Visit Oppdal

Førjulstid på Kulturhuset

Storstua i Oppdal, Kulturhuset, byr på artister, teater og julekonserter. Del en opplevelse med de du er glad i, sjekk ut hva som er på scena i adventstiden i Oppdal.

Langrenn før jul?

Vær klar når de første skispora blir kjørt opp! Oppdal har 200 km med skiløyper å velge mellom. Dagen er kort, så kom deg ut tidlig og få litt lys og kanskje litt sol. Den første snødetten kommer som oftest i Storlidalen med løyper inn i Trollheimen. Også Oppdal Skistadion rett utenfor sentrum er raskt ute med å tråkke spor. Hva med å gå til en av gapahukene, fyre opp i bålpanna, drikke varm kakao og spise mandarin. Kanskje hører du nissene bak buskene også?

Galleri Mali

Hit kommer folk langveis fra, og kunstneren er ofte og se i galleriet selv. Galleri Mali finner du i Domus, med egen inngang fra «Trollet».Kunstner Mali Anette Hoel maler både store oljemalerier og har trykk med familieære motiver og tekst som de fleste kan kjenne seg igjen i, og som lett blir med hjem som en julegave. 

Alltid spennende å besøke kunstneren selv Mali Anette Hoel i galleriet midt i sentrum.

Gårdsbesøk med verksted og galleri

Vil du besøke keramikeren i verkstedet med eget galleri, drar dere til Driva og Norigard Bruk. Hjemme på garden har keramikeren åpnet galleriet for julebesøk. Kopper, asjetter, serveringsfat og julepynt kan du handle her, og få skikkelig julestemning i samme slengen! Norigard Bruk har også nettbutikk om du vil bestille lokale julegaver på nett. 

Åpningstider i desember:
Lørdager og søndager kl. 12-16
(Siste dag søndag 11. desember).

Oppdal Skisenter

Midt-Norges største alpinsenter jobber sammen med minusgrader og nysnø mot åpning av Vangslia 17. november og Stølen selveste julaften! Løypene i Oppdal Skisenter er spredd over hele fire fjell, 13 heiser og 35 nedfarter. Skisenteret er knyttet sammen med overfarter og heisanlegg, hvor du kan farte mellom det ene fjellet til det andre. Her vil du finne en bakke for alle ferdigheter!

Hotellweekend på Quality Hotel Skifer

Hva med å ta med kjæresten, familien eller venner til en hotellweekend i Oppdal? Her finner du alt du trenger til et godt opphold. Hotellet er julepyntet og legger til rette for god stemning og sosiale dager midt i sentrum. Selvfølgelig får du nydelig servering med fokus på lokale råvarer og klassisk julemat med god underholdning. I foajeen står juletreet og det er alltid fyr i peisen i foajeen.
For bestilling av opphold og/eller julebord, se Quality Hotel Skifer

Oppdal Turisthotell

Oppdals eldste og erverdige overnattingssted ligger rett ved Skysstasjonen. Her er det bare å trille kofferten rett inn og benke seg til ved julebordet. Her er det mye historie i veggene, mens rommene har alt du trenger av moderne komfort. Ekstra koselig når hotellet er pyntet til jul!
For bestilling av rom og/eller julebord; se Oppdal Turisthotell

Julestemning på Bjerkeløkkja

Kombiner din juleferie med landlig idyll! Bjerkeløkkja består av flere tun med restaurerte tømmerbygninger fra Oppdal. Når mørket senker seg og lysene tennes fra hus til hus kommer virkelig julestemningen krypende. Restauranten er åpen men må bestilles på forhånd. Du og ditt følge kan booke hele hus eller stabbur, noen av husene har også selvhushold.
For bestilling av rom, hus og/eller julebord; se Bjerkeløkkja

Førjulstid på Bortistu Gjestegard

Innerst i Storlidalen, der veien tar slutt og alt begynner, begynner også juleeventyret. Gjestegarden har tatt i mot gjester i over hundre år. Nyt god mat, natur og hverandre med Trollheimen som nabo. Julebord, familiejulebord, julemiddag, førjulsbord, bedriftsjulelunsj.
Vi dekker buffetbordet med julens klassiske varmretter og desserter.
For helgeopphold og familiejulebord; se Bortistu Gjestegard

Bassturøkt lammelår fra Bortistu Gjestegard. Foto: Ketil Jacobsen, Oppdal Smak av Fjell

Jul i Storlidalen

Ønsker du en jul med alle klisjeene fra et juleeventyr? Overnatting i hus og stabbur på gård med flere hundre års gårdshistorie? Hvor de hardbarka fjellfolkene som levde et nybrottsliv i dag forteller sin historie gjennom godt bevart foto i glass og ramme. Hvor fjellsiden kveiler seg bratt oppover langs dalen på begge sider, snøen henger tung i fjellbjørka, og langrennsporet går rett forbi hytteveggen? Hvor stjernehimmelen får skinne tydelig og klar, og roen fra naturen legger seg godt inntil deg? Da anbefaler vi ei jul i Storlidalen. Innerst i Storlidalen ligger gardene Storli Gard og Bortistu Gjestegard med ulike overnattingsmuligheter og servering av nydelig mat med råvarer fra nærområdet. Du kan også leie selvbetjeningshytta på TT-hytta Bårdsgarden, som Dronning Sonja i sin tid karakteriserte «…som det fineste selvbetjeningslosji i verden»

Avstander til Oppdal:

Oslo: 396 km
Trondheim:119 km
Molde: 156 km

Kristiansund: 172 km
Ålesund: 289 km
Åre, Sverige: 281 km

Overnatting:

Bo godt og sentralt i Oppdal sentrum. Alle fasiliteter, for venner og familier.

Oppdals eldste hotell fra 1924 ligger i sentrum, vis a vis Oppdal Skysstasjon. Alle fasiliteter.

Overnatt i eventyrlige omgivelser 7 km vest for sentrum. Bo i stabbur, småhus eller storstua. Servering eller selvhushold.

Storlidalen, 4 mil fra Oppdal sentrum. Romslige hytter og gardshus. Selvhushold eller servering til grupper på min. 9 stk.

Storlidalen, 4 mil fra Oppdal sentrum. Rom eller hytter på gjestegarden. Selvhushold.

Stølen, Oppdal skisenter. Leiligheter.