Vi har godt med plass mellom fjellene i Oppdal, med julestemning nok til alle.

Før vinteren trår skikkelig til i fjellet forbereder vi oss til julefeiring. Den mørke tiden er full av lys og forventningsfull glede.

En trenger ikke reise langt. Det kan være eksotisk nok å pakke sekken for noen dager med snø, fjell, trøndersk kultur, god julemat og hyggelig overnatting.

Ting å gjøre:

Juletrehenting med hest og slede

Hver helg i desember kan du bli med julefrua på Styrsvollen Gard i hest og slede for å hente ditt eget juletre i juleskogen. Godt tilbake på gården blir det servert varm epletoddy rundt bålpanna.

Hotellweekend med julebord

Hva med å ta med kjæresten, familien eller venner til en hotellweekend i Oppdal. I sentrum finner du både Quality Hotel Skifer og Oppdal Turisthotell som begge tilbyr julebord i november og desember. 

Juleshopping

Oppdal er en innlandskommune i vekst. Noe som vises med nye bygg og ny handelsgate i sentrum. Hos oss finner du små og store butikker, kjente kjeder men også de små unike, de som bare finnes her.
Kjøp julekjolen eller gaven til deg selv på en av de to kjøpesentrene. Interiørbutikkene har alltid noe som passer til hytta eller hjemmet og i døra til Husfliden plinger det lystig og det er som å gå rett inn i et juleeventyr. Trenger du nye ski har du kommet riktig, 3 sportsbutikker i ei lita bygd sier sitt.

Husfliden. Foto: Visit Oppdal

Julebord på Bortistu Gjestegard

Nyt god mat, natur og historie i et genuint, rustikt gårdsmiljø med Trollheimen som nabo. Årets julebord for deg og familien  bestilles 26. -28. november og 10. -12. desember. Innerst i Storlidalen, der veien tar slutt og alt begynner, begynner også juleeventyret. Gjestegarden har tatt i mot gjester i over hundre år. Her kan du bo i hytter eller inne på garden året rundt.

Oppdal Skisenter

Midt-Norges største alpinsenter håper på minusgrader og åpning av Vangslia i slutten av november. Løypene i Oppdal Skisenter er spredd over hele fire fjell, 13 heiser og 35 nedfarter. Skisenteret er knyttet sammen med overfarter og heisanlegg, hvor du kan farte mellom det ene fjellet til det andre. Her vil du finne en bakke for alle ferdigheter!

Langrenn i Oppdal

Vær klar når de første skispora blir kjørt opp. Det er allerede kjørt opp spor i Storlidalen, sjekk skisporet.no for øvrige spor. Oppdal har 200 km med skiløyper å velge mellom. Dagen er kort, så kom deg ut tidlig og få litt lys og kanskje litt sol. Mange av løypene er sentrumsnære, og kan nåes uten å bruke bil først. Hva med å gå til en av gapahukene, fyre opp i bålpanna, drikke varm kakao og spise mandarin. Kanskje hører du nissene bak buskene også?

Jul i Storlidalen

Ønsker du en jul med alle klisjeene fra et juleeventyr? Overnatting i hus og stabbur på gård med flere hundre års gårdshistorie? Hvor de hardbarka fjellfolkene som levde et nybrottsliv i dag forteller sin historie gjennom godt bevart foto i glass og ramme. Hvor fjellsiden kveiler seg bratt oppover langs dalen på begge sider, snøen henger tung i fjellbjørka, og langrennsporet går rett forbi hytteveggen? Hvor stjernehimmelen får skinne tydelig og klar, og roen fra naturen legger seg godt inntil deg? Da anbefaler vi ei jul i Storlidalen. Innerst i Storlidalen ligger gardene Storli Gard og Bortistu Gjestegard med ulike overnattingsmuligheter og servering av nydelig mat med råvarer fra nærområdet. Du kan også leie selvbetjeningshytta på TT-hytta Bårdsgarden, som Dronning Sonja i sin tid karakteriserte «…som det fineste selvbetjeningslosji i verden»

Gårdsbesøk med verksted og galleri

Vil du besøke keramikeren i verkstedet med eget galleri, drar dere til Driva og Norigard Bruk. Hjemme på garden har keramikeren åpnet galleriet for julebesøk. Kopper, asjetter, serveringsfat og julepynt kan du handle her, og få skikkelig julestemning i samme slengen! Norigard Bruk har også nettbutikk om du vil bestille lokale julegaver på nett. 

Åpningstider:
4. – 5. desember Kl. 11-16
11. – 12. desember Kl. 11-16

Galleri Mali

I nye lokaler på Domus har Galleri Mali fått hedersplassen. Kunstner Mali Anette Hoel maler både store oljemalerier og har trykk med familieære motiver og tekst som de fleste kan kjenne seg igjen i, og som lett blir med hjem som en julegave. Hit kommer folk langveis fra, og kunstneren er ofte og se i galleriet selv.

Alltid spennende å besøke kunstneren selv Mali Anette Hoel i galleriet midt i sentrum.

Førjulstid på Kulturhuset

Storstua i Oppdal, Kulturhuset, byr på artister, teater og julekonserter. Del en opplevelse med de du er glad i, sjekk ut hva som er på scena i adventstiden i Oppdal.

Avstander til Oppdal:

Oslo: 396 km
Trondheim:119 km
Molde: 156 km

Kristiansund: 172 km
Ålesund: 289 km
Åre, Sverige: 281 km

Overnatting:

Bo godt og sentralt i Oppdal sentrum. Alle fasiliteter, for venner og familier.

Oppdals eldste hotell fra 1924 ligger i sentrum, vis a vis Oppdal Skysstasjon. Alle fasiliteter.

Overnatt i eventyrlige omgivelser 7 km vest for sentrum. Bo i stabbur, småhus eller storstua. Servering eller selvhushold.

Storlidalen, 4 mil fra Oppdal sentrum. Romslige hytter og gardshus. Selvhushold eller servering til grupper på min. 9 stk.

Storlidalen, 4 mil fra Oppdal sentrum. Rom eller hytter på gjestegarden. Selvhushold.

Stølen, Oppdal skisenter. Leiligheter.