Kanskje er det akkurat i år du vil legge julefeiringen din til oss. Vi har godt med plass mellom fjellene i Oppdal, og julestemning nok til alle.

Det er et annerledes år. Men julefeiring blir det. Kanskje er det viktigere enn noen gang å samle familien og oppleve noe nytt. En trenger ikke reise langt. Det kan være eksotisk nok å pakke sekken for noen dager med snø, fjell, trøndersk kultur, god julemat og hyggelig overnatting.

Ting å gjøre:

1: Oppdal Skisenter

Velkommen til vinter og ekte skiglede i romjula! Løypene i Oppdal Skisenter er spredd over hele fire fjell, 13 heiser og 35 nedfarter. Skisenteret er knyttet sammen med overfarter og heisanlegg, hvor du kan farte mellom det ene fjellet til det andre. Her vil du finne en bakke for alle ferdigheter!
Julelunsjen anbefales å ta i en av spiseplassene i bakken, som alle har oppgradert med lokale matprodukter og spennende retter for aktive skifolk. 

Pur skiglede for hele familien i Oppdal Skisenter. Foto: Daniel Kvalvik.

2: Langrenn i Oppdal

Ta med langrennskia i juleferien. Det gjør godt for liten og stor og teste ski og kondis mellom julemåltidene. Og det kan du her med over 200 km med skiløyper å velge mellom. Dagen er kort, så kom deg ut tidlig og få litt lys og kanskje litt sol. Mange av løypene er sentrumsnære, og kan nåes uten å bruke bil først. Hva med å gå til en av gapahukene, fyre opp i bålpanna, drikke varm kakao og spise mandarin. Kanskje hører du nissene bak buskene også?

Langrenn langs Skarvatnet en tidlig vinterdag ved første snødett. Foto: Martin I. Dalen

3: Jul i Storlidalen

Ønsker du en jul med alle klisjeene fra et juleeventyr? Overnatting i hus og stabbur på gård med flere hundre års gårdshistorie? Hvor de hardbarka fjellfolkene som levde et nybrottsliv i dag forteller sin historie gjennom godt bevart foto i glass og ramme. Hvor fjellsiden kveiler seg bratt oppover langs dalen på begge sider, snøen henger tung i fjellbjørka, og langrennsporet går rett forbi hytteveggen? Hvor stjernehimmelen får skinne tydelig og klar, og roen fra naturen legger seg godt inntil deg? Da anbefaler vi ei jul i Storlidalen. Innerst i Storlidalen ligger gardene Storli Gard og Bortistu Gjestegard med ulike overnattingsmuligheter og servering. Du kan også leie selvbetjeningshytta på TT-hytta Bårdsgarden, som Dronning Sonja i sin tid karakteriserte «…som det fineste selvbetjeningslosji i verden»

Eventyrlige Storlidalen. Et eldorado av turmuligheter.

4: Juleshopping

Kommer du noen dager før jul, kan du ta julehandelen her. Sentrumsgatene er pyntet til jul, og her finner du små og store butikker, kjente kjeder men også de små unike, de som bare finnes her. Interiørbutikken Lev Vakkert har alltid noe som passer til hytta eller hjemmet. Kjøp julekjolen eller gaven til deg selv på Cicelia. Domus har bygget ut og nettopp åpnet samtlige av sine gamle og nye butikker på nytt i november. I døra til Husfliden plinger det lystig og det er som å gå rett inn i et juleeventyr. Trenger du nye ski har du kommet riktig, 4 sportsbutikker i ei lita bygd sier sitt. Det hjelper også at de som jobber her er ihuga brukere av utstyret selv, og vet hva de snakker om.

Family selecting Christmas tree. Kids choosing freshly cut Norway Xmas tree at outdoor lot. Children buying gifts at winter fair. Boy and girl shopping for Christmas decoration at market. Holiday time

5: Galleri Mali

I nye lokaler på Domus har Galleri Mali fått hedersplassen. Kunstner Mali Anette Hoel maler både store oljemalerier og har trykk med familieære motiver og tekst som de fleste kan kjenne seg igjen i og få en favoritt. Hit kommer folk langveis fra, og kunstneren er ofte og se i galleriet selv.

Alltid spennende å besøke kunstneren selv Mali Anette Hoel i galleriet midt i sentrum.

6: Gårdsbesøk med verksted og galleri

Vil du besøke keramikeren i verkstedet med eget galleri, drar dere til Driva og Norigard Bruk. Hjemme på garden har keramikeren åpnet galleriet for julebesøk. Kopper, asjetter, serveringsfat og julepynt kan du handle her, og få skikkelig julestemning i samme slengen! Norigard Bruk har også nettbutikk om du vil bestille lokale julegaver på nett. 

Åpningstider:
3 første søndagene i advent.
Kl. 11-17

Besøk julegalleriet på gården til keramiker Yngvild Norigard på Driva.

7: Snowtubes

Julferie er tid for lek! Du husker fra gode “gamle dager” da hele dagen kunne brukes på skilek på et jorde i nærheten; akekonkurranser, spretthopp og orgeltramp. På Storli Gard i Storlidalen kan du leie snowtubes og tilgang til jorder å ake på så lenge du orker! Vi lover deg at snowtubene går raskt på snø, og vi lover deg null kontroll. Bare latter og snølek.Kr. 50 per snowtube. Bestilles dagen før til post@storligard.no

Avstander til Oppdal:

Oslo: 396 km
Trondheim:119 km
Molde: 156 km

Kristiansund: 172 km
Ålesund: 289 km
Åre, Sverige: 281 km

Overnatting:

Bo godt og sentralt i Oppdal sentrum. Alle fasiliteter, for venner og familier.

Oppdals eldste hotell fra 1924 ligger i sentrum, vis a vis Oppdal Skysstasjon. Alle fasiliteter.

Overnatt i eventyrlige omgivelser 7 km vest for sentrum. Bo i stabbur, småhus eller storstua. Servering eller selvhushold.

Storlidalen, 4 mil fra Oppdal sentrum. Romslige hytter og gardshus. Selvhushold eller servering til grupper på min. 9 stk.

Storlidalen, 4 mil fra Oppdal sentrum. Rom eller hytter på gjestegarden. Selvhushold.

Storlidalen, 38 km fra Oppdal sentrum. TT-hytte. Hovedhus og småhytter.