Oppdal er ei lekegrind for den som er voksen og fortsatt vil leke. Hva med ei helg på fjellet med stisykling, råe fjellturer og god mat?

Bo rimelig på campingplass, eller komfortabelt på hotell.

EI HELG I TROLLHEIMEN

Altså, vil du bo midt i lekegrinda-Oppdal, tar du med deg flokken din til Storlidalen. Denne dalen er omkranset med fjell og toppturer som lokker. Dette er i Trollheimen, og du har tilgang til merkede TT-løyper og andre lokale stier. Både til fots og for stisykling. Storlidalen ligger en 40-minutters kjøretur fra Oppdal, men siden Storlidalen har alt, anbefaler vi deg til å lande her ei helg. Her kan du velge overnatting på Bortistu Gjestegard eller Storli Gard, med kulinariske matopplevelser på kveldstid, eller hva med ei utetjent TT-hytte på Bårdsgarden? Har du glemt noe, har den lokale butikken det. God helg sammen!

Fjellsykling i Trollheimen. Foto: Terje Aamodt.

Bo midt i lekelandet i Storlidalen.

TOPPTURER FOR DEN FJELLVANTE

Høsten er for mange den fineste tia. Med klareste lufta, og landskap malt i sterk fargepalett. Oppdal har mektige, men snille fjell, lite kliving og klatring og risikoen som medfølger. Vil du bryne deg på to spektakulære turer, anbefaler vi deg å krysse av for Snøhetta 2286 moh og Blåhøa 1671 moh. To topper som er overkommerlig for deg som er vant til fjellet, og som samtidig gir rå toppturfølelse. Ta med i beregningen høstmørket, så start turen tidlig.

Finn DIN tur mellom 80 merkede turer i Oppdal.

STISYKLING ETTER NATURLIGE STIER

Naturlig sti er nøkkelordet når vi skal snakke om stisykling i Oppdal. Hos oss finner du ikke heisbasert, bygde sykkelløyper. Vi har ikke bygd opp og ut. Men turene finnes. 56 ulike stier. I skog, og på høyfjellet. Løypene er jobbet fram av det entusiastiske sykkelmiljøet i bygda. På dugnad. Med kunnskap og med hjerte. De er en klan, som villig deler turtips og erfaringer, som bruker timer på å gjøre løypene tilgjengelig for andre. Slik er milevis med naturlig sti blitt ryddet der det trengs, tilrettelagt med god merking og noen få klopper. Resten er opp til deg og dine ferdigheter. Oppdal er plassen for den som vil sykle EKTE terrengsykling. Vi gir deg noen turtips, og tips om hvor du kan finne resten av herligheten. Les mer om stisykling og turanbefalinger

I Oppdal finner du alltids en sti, her fra Trollheimen. Foto: Terje Aamodt.

Lei sykkel og sykkelutstyr hos oss.

HEISBASERT DOWNHILLSYKLING

Ok, vi har heisbasert sykling. Men bare for deg som takler sorte løyper. Til og med helga 11. oktober kan du ta gondolen til topps i World Cup-løypa i Hovden, Oppdal skisenter, og bruse nedover på krevende løyper tilrettelagt for downhillsykling.

Åpningstider: Lørdag / søndag kl. 11 – 15
Dagskort: 320,- 2-dagerskort: 490,-

Ta gondolen opp, suse ned igjen. Repeat. Foto: Oppdal Skisenter.

FJELLØPING

Det er lett å finne seg favoritter blant løpeturer i Oppdal. Fjellheimen her er som skapt for løping med et stinett i verdensklasse og et vennlig terreng. Konseptet er så enkelt. Du trenger et par sko og en sti. Det å løpe i oppdalsnaturen er estetisk flott. Du burde prøve.

Les mer om fjelløping i Oppdal

Fjelløping i oppdalsfjella. Foto: Martin I. Dalen

MATHALLEN OG SPRØ BAKERI

For mange har Mathallen og Sprø Bakeri blitt et obligatorisk stopp. Kanelsnurrene er viden kjent, og brød fra Sprø gjør susen ved frokostbordet. Mathallen har gitt lokale bønder og lokale nisjeprodusentene en spennende salgskanal for sine produkter. Mathallen har ferskvaredisk og tilbyr spesialiteter innen fisk, kjøtt, spekemat, lokalmat, catering og et stort utvalg i øl. Ølkjeden Gulating har over 20 utsalg rundt om i Norge, ett av de er nettopp her i Mathallen. Ikke mindre enn 200 ulike sorter lokaløl er det gjort plass til i hyllene.

Kulturtilbudet på Oppdal Kulturhus er igjen fullstappet. Høsten byr på spennende program i Oppdals storstue. Finn ut hva som går på scena når du besøker bygda.

Se høstens program for Oppdal kulturhus.

FINN OVERNATTING

Bo godt midt i sentrum, nær togbanenstasjon og alle aktiveter.

Oppdals eldste hotell ligger et steinkast fra sentrum, og byr på overnatting med alle fasiliteter.

Leiligheter med selvhushold. Et litt rimeligere alternativ midt i sentrum.

Velg mellom stabbur og storstue i et historisk gardstun med førsteklasses kjøkken.