Vil du virkelig senke skuldrene for noen dager og nullstill dagligdags kjas og mas, så vær noen dager i Storlidalen i Trollheimen.

Den storslåtte og lett tilgjengelige naturen danner kulisser hvor du enkelt blir hovedpersonen. Å gli gjennom fjellvann på padlebrett, kjenne fisken nappe eller sykle innover Trollheimen etter grusvei. Det er lett å sette pris på hverandre i slike omgivelser. 

Storlidalen byr på ekte høyfjellsopplevelser for hele familien. Her finner du også overnatting og nydelig bestpisningsplasser. Foto: Martin I. Dalen

Ferie med fjellturer er populært som aldri før. Storlidalen i Trollheimen er et fantastisk utgangspunkt for turer både sommer og vinter. Kanskje det beste er de mange merkede stiene, de mange toppene som gjør at du ikke går i kø, og kan kjenne på følelsen av deg selv alene i fjellheimen.

Nede i dalen ligger gamle gårder og oppdyrket mark, og dyr på beite holder kulturlandskapet i hevd og stiene tråkket.  Ångardsvatnet gjør det hele nesten nasjonalromantisk med sin irrgrønne farge, sandstrand og prima fiskemuligheter.

Det er gode fiskemuligheter i Ångardsvatnet. Foto: Martin I. Dalen

Etter 2 mil kommer du innerst i Storlidalen og bilveien slutter. Herfra er det tursko og sykkel som gjelder. Her ligger fjelltoppene som perler på en snor, og er for mange selve tureldoradoet. For å trekke fram noen turmuligheter herfra kan vi nevne Storbekkhøa, Kråkvasstinden, eller bare rusle innover mot vakre Tovatna.

Folket i Storlidalen har gjennom generasjoner tilpasset seg naturen, været og de skiftende årstidene. Et særegent kulturlandskap vitner om hvordan folket har lært seg å utnytte naturens ressurser. Fangsthytter, setertun og gamle dyretråkk gir verdifulle fjellopplevelser for deg som gjest. Siden midten av 1800-tallet har folk reist hit for oppleve sommeren til fjells.

Bortistu Gjestegård ligger i Oppdal kommune i naturskjønne omgivelser innerst i Storlidalen og i hjertet av Trollheimen.

Fjelluft gir god apetitt. Kokkene innerst i Storlidalen har gode råvarer å velge mellom. Trollheimen er som et stort matfat; her beiter lam og rein i naturvernområdet mens feit fjellørret fiskes fra lokale vatn. Det kalles ekte kortreist mat, som til slutt havner på din tallerken. Tilbehør til de forskjellige rettene avhenger av sesong. På dagtid er det sommerkafe med ekte rømmevafler, sunndalsgrøt, hjemmebakte kaker og is.

Bassturøkt lammelår fra Bortistu Gjestegard. Foto: Ketil Jacobsen, Oppdal Smak av Fjell

Det er hele 3 overnattingsmuligheter i Storlidalen. På TT-hytta Bårdsgarden kan du booke rom og ei gammel tømmerstue. Innerst i Storlidalen finner du overnattingsmuligheter på Bortistu Gjestegard og Storli Gard. Et fantastisk utgangspunkt for å bo med både selvhushold i hytter, gamle hus og stabbur, eller med fullpensjon i koselige rom med historie i veggene. Du trenger ikke stresse med å pakke bilen full av utstyr; her får du leid turutstyr som sykler, sykkelvogner, fiskeutstyr, kanoer. Vi sa du kunne senke skuldrene her. Håper vi ser deg i Trollheimen.

Fjellsykling i Trollheimen. Foto: Terje Aamodt.