Alpint i Oppdal

Reiser du til til Oppdal, reiser du dit hvor folk og fjell lever sammen.
Hvor vinteren er et høydepunkt.

Alpint i Oppdal

Oppdal inviterer til klassiske vinteropplevelser som alpint, langrenn og toppturer på randoski.

Vi gir deg tips om vinterferieaktiviteter både ute og innendørs.

Velkommen til vinter i Oppdal!

Du kommer deg til Oppdal på halvannen til tre timer fra Molde, Kristiansund og Ålesund i vest, Trondheim i nord og Lillehammer i sør. Hva venter du på?

Oppdal Skisenter

Pudder i barten, cruisekjøring på carvingski eller lek i terrengparken? Det er lett å la seg friste av Oppdal Skisenter – Midt-Norges største alpinanlegg. Over fire fjell – alle over 1000 meter. Heisområdene i Oppdal er legendariske. Ønsker du å reise til et sted der skikjøring står i fokus? Da er Oppdal det eneste valget.

Tøff skikjøring i Vangslia, Oppdal Skisenter. Foto: Terje Aamodt

Langrenn

De gjestfrie oppdalsfjella strekker seg fra Dovrefjell i sør, til Trollheimen i nord. Oppdal har 200 km med skiløyper, – her finnes en løype for både milslukeren og barnefamilien. Det er fjell, det er snø og det er uberørt natur. Vi har løyper som går i skog og over tregrensa; fjelløyper. Alt ligger til rette for optimale vinterdager for den som liker opplevelser til fjells. Spenn på deg skia og sjekk skisporet.no før du legger ut på tur. 

Med randonee ski på topptur

Det handler om å leke seg i naturen. Er du i Oppdal er du på fjellet. Og vi har fjelltopper til alle. Gjør deg klar til å erobre et helt unikt toppturterreng. Det er har nærmest blitt en folkesport på lik linje med langrenn å bestige topper med randoski. Vi gir deg nærmest en køfri-garanti i oppdalsfjella. Bli med på topptur i Oppdal.

Fantastisk utsikt fra toppen av Storbekkhøa inn mot Trollheimen. Foto: Martin I. Dalen

Moskussafari på Dovrefjell

En rå og uforglemmelig opplevelse er en hel dag i moskusens rike; Dovrefjell – Sunndalsfjella nasjonalpark. Moskusen på Dovrefjell er de eneste i sitt slag i Norge. Vinterstid går de lenger inn på fjellplatået, og turen taes på fjellski eller på truger. I vinterferien kan du være med erfarne guider i Oppdal Safari og se moskusen i sitt rette element. En magisk opplevelse!
Dette er en dagstur på 5-7 timer, med avreise kl 10. 22./24. og 26. februar. Bestill her:

Moskus på Dovrefjell. Foto: Oppdal Safari; Sigmund Frengen

Eventyrlige Storlidalen i Trollheimen

Ønsker du ei helg med totalt fred og ro; koble ut butikkturer, sosiale medier og bilstøy? Da anbefaler vi vakre Storlidalen ved inngangen til selveste Trollheimen. Innerst inne i denne dalen ligger for mange definisjonen av fjellparadis. Oppkjørte langrennspor som trikkeskinner, høye fjell som inviterer til randoturer. Her kan du overnatte på TT-hytta Bårdsgarden, eller på gjestegardene Bortistu Gjestegard og Storli Gard. Hvor gardshistorien fortsatt sitter igjen i veggene.

Badeland, Oppdal Kulturhus

Vi skal ikke skryte på oss sol og puddersnø hele vinteren. Når nordvesten herjer, trekker selv fjellfolket innendørs. Og helst til Oppdal Kulturhus og badeland! I kulturhusets badeanlegg er det rom for mosjon, velvære og lek for store og små. Anlegget er tilpasset funksjonshemmede og barnefamilier. Her kan du sitte i boblebadet å nyte utsikten ut sommer eller vinter.

Badeland i Oppdal kulturhus inneholder vannsklie, flere basseng, velværeavdeling og badstue.

Prøv curling!

Oppdal Curlingklubbs ”Introduksjon til curling” er en populær opplevelse for grupper som vil oppleve noe nytt og spennende. Det kan være firma, skoleklasser, vennegjenger, familier, bursdager osv. Under introduksjonen får dere nødvendig instruksjon og selvsagt legges det opp til en spennende konkurranse. Her er det garanti for en morsom opplevelse – sammen. Deltagerne trenger ingen forhåndskunnskaper eller spesielt utstyr (”ledig” tøy er å anbefale).

Shopping i Oppdal

Ei helg i Oppdal trenger ikke å være med ski på beina. Oppdal er noe så sjeldent som en innlandskommune i vekst! Noe som speiler seg i dagens sentrum. Her kan du vandre i koselig handlegate med unike interiør og motebutikker, to shoppingsentre med godt utvalg av butikker og perlen i sentrum; Galleri Mali. I tillegg har Oppdal hele 3 sport og fritidsbutikker. Joda, det går fort å fylle opp handleposene i Oppdal.

Domus Oppdal ble ferdig med real utbygging og reåpning av nye og gamle butikker.

God mat i Oppdal

Oppdal har vært vertskap og turistbygd i over hundre år. Men det er først og fremst landbrukskommune med stolte matprodustenter som er bærebjelken i bygda. Noe som viser seg på menyen på bygdas spisesteder. Foredling av lokal mat står sterkt. Mathallen og lokalmatdisken i Domus er utsalgssted for lokalmat i Oppdal og regionen rundt. 

Bassturøkt lammelår fra Bortistu Gjestegard. Foto: Ketil Jacobsen, Oppdal Smak av Fjell

Overnatting

Hotell med alle typer leiligheter og servering. Sentrum.

Bo eventyrlig til i hovedhus eller stabbur. Selvhushold og/eller servering. 7 km vest for sentrum.

Hotell med alle typer leiligheter og servering. Sentrum.

Leiligheter med kjøkken. Oppdal Skisenter, Stølen.