Ei helg i Oppdal byr på morsomme opplevelser for hele familien. Vi har samlet noen aktiviteter som kan settes sammen til ei aktiv helg på fjellet!

1. UT PÅ TUR – ALDRI SUR!

Vi kan ikke anbefale Oppdal uten å anbefale fjellheimen vår. Det er lagt ned haugvis med dugnadstimer for å rydde og merke stier. I Oppdal trenger du heller ikke bil for å komme deg på topptur! Fra Turistkontoret i sentrum er det merket 4 turer ut til skog og høyfjell.
For å finne akkurat DIN sti, kan du se på turportalen ut.no eller appen outdooraktiv med digitale kart.

Svarthaugen, liten topptur for korte føtter: En lett tur, som for de små oppleves som den tøffeste toppturen. På 2,5 km til toppen kliver du 270 høydemeter, som er overkommelig for de fleste. På toppen er det gøye svaberg og løpe på, varde med trimbok, og fantastisk utsikt 360 grader. Du føler deg faktisk litt som du står på toppen av verden.

Bårdsfjellet: Har du litt større barn, klarer de fint en litt tøffere tur. En annen fin tur med barn er morsomme Bårdsfjellet. Morsom fordi den er variert, har tydelig sti og igjen blir en belønnet med fantastisk storfjell-utsikt ned mot vakre Gjevilvatnet og Trollheimen. En flott tur å gå med barn som kan løpe på tydelig sti selv.

Trekanten i Trollheimen, en av Norges flotteste fjellturer. En klassiker som går fra hytte til hytte i Trollheimen. Turen går i storslagen natur mellom Gjevilvasshytta, Jøldalshytta og Trollheimshytta. Dette er en tur som egner seg for fjellvante og spreke barn fra 10-12 års alder. Trekanten er ca 60 kilometer lang, avhengig av hvilken rute man velger. Les mer om turen her.

Trekanten i Trollheimen er en av Norges mest populære TT-ruter. Foto: Martin I. Dalen

2. OPPDAL SYKKELARENA

Sommerens store nyhet er Oppdal Sykkelarena. Et flunkende nytt sykkelanlegg med flytstier med morsomme og utfordrende hopp og klopper. Den kule sykkelparken finner du i sentrumsnære Kåsen, med stier tilrettelagt for de aller minste –  og for de lekne voksne. Løypene er gradert etter vanskelighetsgrad og står åpent til bruk for alle, men Oppdal sykkelklubb og deres samarbeidspartner Rekkje stiutvikling tar gjerne imot bidrag fra fornøyde besøkende. Les mer her.

Full fart på Oppdal sykkelarena. FOTO: Ludvig Yttergren

3. AKTIVITETER MED OPPLEV OPPDAL

TVEKAMPER I VILLMARKSLEIREN

Passer for alle. Varighet: 2 t. 

Er familien/gruppen din av den konkurrerende sorten, vil et besøk i Villmarksleiren med tvekamper være en sosial og engasjerende aktivitet. En rundløype i skogen med opptil 12 ulike oppgaver skal løses. Egner seg for familier/grupper fra 6 personer opp til  mindre grupper. Gruppen kan deles opp i flere lag, for så å konkurrere mot hverandre i et svært engasjerende opplegg. En av guidene våre vil ta dere gjennom de ulike postene, og deler ut poeng. Helt til slutt kåres et vinnerlag. Runden inkludere blant annen labyrinten, puslespillet, øksekasting, pil og bue, månebrua, Domino og kassestabling!

ZIPLINE-PARK

Passer for alle. Varighet 1,5 t.

Parken har 8 forskjellige wirebaner over et spektakulært elvejuv i elva Driva. Guider fra opplevelsesfirmaet Opplev Oppdal er med dere rundt hele løypa. Zipline-parken kan fort bli årets høydepunkt, og gir garantert sug i magen! De varierer fra 50 til 140 meter i lengde og 40 meter over elva. På flere av de klatrer du høyt opp, og det går fort. Mestring i hvert et gledeshyl, om du er 10 år eller 60 år!
Oppdal zipline-park kan fint kombineres med Familiedag i Villmarksleiren, noe som gir aktiviteter for en hel dag.

Gutt som fester zipline

4. KOS PÅ KAFE I SENTRUM

Lange aktive dager og slitne bein krever påfyll. I den hyggelige gågata i Oppdal sentrum kan du ta en pust i bakken og fylle på lagrene.

Mathallen i Oppdal huser håndverksbakeriet Sprø som serverer  bakverk med inspirasjon fra fransk, amerikansk og norsk bakst. I tillegg til salg av bakevarer, serveres  enkle retter som påsmurt, sunne smoothier og varm drikke.

I samme lokale ligger Smak og Behag. Her får du kjøpt delikatesser og spesialiteter fra lokale matprodusenter, i tillegg til spennende produkter fra mer langveis fra.

Ølkjeden Gulating har også et utsalg i mathallen hvor du kan velge mellom 200 sorter øl fra hyllene.

 

Raffelkakuhjørnet er oppdals nyeste tilskudd på kafefronten

Rett ved den fine lekeplassen i sentrum finner du en kafé litt utenom det vanlige. Her får du servert flere varianter av *raffelkaku til både lunsj og dessert. *Vaffel. I tillegg finner du salater, påsmurt, hjemmelagde kaker, iskrem og kaffe på menyen.

 

Trivelig å sitte ute på Mathallen og Bakeriet Sprø. Foto: Visit Oppdal

5. EI HELG I STORLIDALEN

Der veien slutter og alt begynner… Der finner du Storlidalen i Trollheimen, med bratte lier og fjelltopper badet i høstfarger. Ångardsvatnet ligger som et turkist smykke i bunnen av dalen. På TT-hytta Bårdsgarden kan du leie kano, fiskestenger og garn. På Bortistu Gjestegard har de fiskeutstyr og sykler til utlån, og på nabogarden Storli Gard finner du den minste bakstbua med de ferskeste bakstvarer. Her går det godt merkede TT-stier og andre merkede løyper i alle vanskelighetsgrader. En sykkeltur inn til Tovatna med sykkelstenger gir minner for hele familien. Pulsen går ned ei høst-helg her. Du kan velge om du vil bo på ubetjent TT-hytte, eller rom eller hytter med alle fasiliteter på de to andre gjestegardene. Servering får du både på på Storli Gard og Bortistu Gjestegard. 

Storlidalen byr på ekte høyfjellsopplevelser for hele familien. Her finner du også overnatting og nydelig bestpisningsplasser. Foto: Martin I. Dalen

6. Klatre til topps

Krux klatresenter må være den perfekte regnværsaktiviteten i Oppdal, spesielt for deg som liker utfordringer!

Her finner du blant annet Norges høyeste innendørs klatrerute! -og vi kan vi love sommerfugler i magen for den som tør å prøve seg på denne. På klatresenteret skal det være enkelt å starte som nybegynner, mens de som stadig har kalk under neglene også får brynet seg. Klatreanlegget har 800 m2 med klatreflater fordelt på ca. 250 m2 med buldring og 550 m2 med tauklatring med 7 autobelayer.

Du kan bestille time på forhånd, men anlegget er også åpent for drop-in.

Krux Klatresenter. Foto: Marius Rua / Trøndelag Reiseliv

7. VIEWPOINT SNØHETTA

Du vil neppe angre om du bruker en halv dag på turen til utsiktspunktet viewpoint SNØHETTA på Dovrefjell. Bilturen fra sentrum tar 40 minutter. Men gåturen opp er kun på 1,5 km. Stien er også egnet for barnevogn. Langs stien forteller en rekke med steinheller deg Dovrefjells historie og spesielt historien om villrein, jakt og fangst gjennom de siste 10 000 år. For barneføtter er dette motiverende og lærerikt å springe fra helle til helle, og turen går som en lek! En tur hit gir deg påfyll av historie, natur, kultur og arkitektur. Og kanskje får du øye på moskusen. 

En tur hit på formiddagen kan lett kombineres med en tur i bassenget på ettermiddagen.

Signaturbygget Viewpoint Snøhetta. Foto: Ketil Jacobsen

8. GONDOL OG PIZZA

Ta gondolen til topps! Til og med helga 17. oktober går gondolen til topps til Skjørstadshovden 1125 moh. Her kan du ta lunsjen på The Hill 1125, som serverer italiensk pizza i åpen vedfyrt ovn, samt andre gode retter med kortreist mat. Dette er et godt utgangspunkt for videre vandreturer, men du kan også ta gondolen trygt ned igjen. Gondolen er alltid et høydepunkt for barn. Gondolen har også plass til barnevogn og rullestol.

9. MOSKUSSAFARI

Du trenger ikke å dra til utlandet for å bli med på safari! Bli med erfarne guider til Dovrefjell og kom tett (-og trygt!) – på moskus der den hører hjemme. Dette er en fantastisk naturopplevelse for hele familien. Opplev moskusen i sitt rette element, med erfarne guider som ivaretar både dine og dyrenes ønsker. Dette er en tur med moderat vanskelighetsgrad med en varighet på ca 5-7 timer. Les mer her.

10. OPPDAL KULTURHUS

Det er alltid noe spennende som skjer på Oppdal kulturhus! Bygdas storstue og samlingspunkt har et variert tilbud både på scene og på kino. I tillegg huser kulturhuset et innholdsrikt badeanlegg. Her kan du boltre deg dagen lang med 40- meter vannsklie, klatrevegg, boblebad, oppvarmet babybasseng.

Oppdal kulturhus, storstua og samlingspunkt i Oppdal.